LIGE NU:

Dagens coronaoverblik: Eksplosiv stigning i Jammerbugt - og Brønderslev hårdt ramt igen

De mange smittede mink på Gjøl får nu det samlede smittetal til at stige markant i Jammerbugt Kommune.

Mandagens tal fra Statens Serum Institut viser, at de to nordjyske kommuner har høje incidenstal - altså mange smittede pr. 100.000 borgere.

Brønderslev Kommune har landets andethøjeste incidenstal på 152 smittede per 100.000 indbyggere. I kommunen er der mandag registreret 55 smittede.

Tidligere på efteråret har Brønderslev Kommune været ramt af mange smittetilfælde, blandt andet i Dronninglund, men har de seneste uger oplevet et faldende smittetal.

Anderledes er historikken for Jammerbugt Kommune, hvor smitten er steget eksplosivt.

quote Vi håndterer det ved at bryde smittekæder, og ved at vi fortsætter med at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger med vaske og spritte hænder og holde afstand.

Mogens Gade (V), borgmester i Jammerbugt Kommune

Her har man ikke hidtil oplevet høje smittetal, men kommunen har nu 57 registrerede tilfælde af coronavirus. Det er det højeste nogensinde.

Dermed har Jammerbugt Kommune et incidenstal på 149 per 100.000 indbyggere. Som konsekvens heraf har man mandag besluttet, der i løbet af ugen bliver oprettet mobile testcentre på Gjøl.

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), fortæller, at man tager situationen alvorligt og håndterer den efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Det foregår på den måde, det skal. Vi håndterer det ved at bryde smittekæder, og ved at vi fortsætter med at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger med vaske og spritte hænder og holde afstand. Vi arbejder fuldstændig struktureret med det, så jeg tror på, at det lykkes, siger borgmester Mogens Gade (V) til TV2 Nord.

Netop Gjøl oplever COVID-19 på flere minkfarme, som nu ser ud til at have spredt sig til borgerne i området.

Derimod har man i Vesthimmerland Kommune ét af landet laveste incidenstal, hvor blot to er smittede.

I Region Nordjylland er 10 indlagte, hvoraf to er på intensiv. Syv ansatte er pt. registreret smittede med coronavirus.

Nordjyske kommuner på myndighedernes bekymrings-liste: