LIGE NU:

Dagens coronatal: Antal indlagte stabilt - få nye bliver vaccineret

40 nordjyder er lige nu indlagt med covid-19. Kun få bliver konstateret smittet

Den daglige opgørelse over corona-pandemiens udvikling i Nordjylland tegner videre på det billede, der er blevet skabt de seneste uger. Smitten i samfundet er lav - og antallet af indlagte er stabilt.

Således er blot 39 nordjyder det seneste døgn konstateret smittet med coronavirus. Det er resultatet af 15.498 prøver taget i vores region og positiv-procenten er således 0,25% for døgnet og 0,31% for de seneste syv dage.

Antallet af indlagte er i øjeblikket 40. Det er en stigning på to personer siden søndag. Heraf er 10 personer indlagt på intensiv og halvdelen af disse er i respirator.

Kun få får første stik lige nu

Sundhedsverdenens stærkeste kort på hånden i kampen mod coronavirus er de hurtigt udviklede vacciner, men i disse dage er det ikke ret mange, der får det første stik.

Faktisk er det kun 267 nordjyder, der det seneste døgn er påbegyndt vaccinationsprogrammet. Og kun 29 nordjyder der har modtaget det sidste af de to stik.

Samlet har 25.410 nordjyder modtaget første stik mens 18.626 også har fået andet stik. Det svarer til, at 4,31 procent af nordjyderne nu har eller er på vej mod fuld vaccination mod den samfundslammende virus.