01:14

Det var ikke til at få øje på, at vi i Danmark har forbud mod at samles flere end ti personer i det offentlige rum, da vi besøgte Blokhus i dag.

Det vrimler med mennesker i kystbyerne

Telefonen har kimet hos politiet - og flere har henvendt sig til TV2 Nord for at berette om de mange mennesker ved kystbyerne.

I løbet af dagen har vi på TV2 Nord fået tips fra flere seere, der har kunnet berette om mange mennesker samlet i forskellige byer langs vestkysten; Blokhus, Skagen og Løkken. Vores reportere tog til Blokhus, og ganske rigtigt er der mange mennesker i øjeblikket. 

Også Nordjyllands Politi har fået flere henvendelser fra bekymrede borgere. Det fortæller vagtchef Poul Fastergaard. 

- Vi prøver at nå ud til de forskellige steder, for at vejlede folk. Det er dumt, at man samles på den måde. Man skal tænke sig om, inden man tager afsted, det giver ingen mening, hvis alle kører mod den samme ishytte, siger han. 

Også i Skagen er der mange mennesker. Her er det ved Grenens p-plads. Foto: Privatfoto

Ifølge politiet er det i dag alle de steder, der normalt er populære på en sommerdag, de får henvendelser om. Og politiet kan ikke nå ud til det hele. Men så længe folk færdes på stranden og stier, er det i orden. 

- Der vil være folk, der skal passere hinanden på stierne, og man forstår jo godt, at folk vil ud. Men man bør overveje alternative steder, siger vagtchefen. 

De egentlige overtrædelser sker først, når folk slår sig ned tæt på hinanden - eksempelvis ved bænkene omkring et ishus. Det oplyser vagtchefen. 

00:30 Luk video