LIGE NU:

Du kan lige så godt vænne dig til det: Krav om mundbind i kollektiv trafik forlænges

I flere måneder har mundbind eller visir været et krav i den kollektive trafik - og sådan fortsætter det.

På med mundbind eller visir, og så er du klar til at køre med kollektiv trafik. Sådan har det været siden 22. august, og sådan fortsætter det et godt stykke tid endnu.

Et stigende smittetryk med coronavirus betyder nemlig, at kravet om at bruge mundbind eller visir i al kollektiv trafik forlænges frem til 1. marts 2021. Kravet gælder også taxaer og færger samt på stationer over hele landet.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi ser en stor stigning i smitten lige nu, og med de næste måneders vinter er der brug for, at vi er ekstra opmærksomme også i den kollektive trafik, så vi kan få knækket smittekurven og holde smitten nede, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Kravet om mundbind gælder også på færger. Her er det et billede fra Egholm-færgen, hvor folk har iført sig mundbind.
Kravet om mundbind gælder også på færger. Her er det et billede fra Egholm-færgen, hvor folk har iført sig mundbind.
Foto: Michael Andersen / TV2 Nord

Transportministeren konstaterer, at langt de fleste passagerer har taget kravet om mundbind eller visir til sig, og at det for mange nu er blevet en del af hverdagen. Det er han "meget glad for".

- Hvis vi ikke passer på og bliver ved med at holde afstand, spritte af og følge råd og vejledninger, så risikerer vi, at vi mister kontrollen med smittespredningen. Det gælder også i den kollektive trafik, siger Benny Engelbrecht.