LIGE NU:

Efter 2100 kilometer kom corona-stafet i mål på Grenen

Efter 19 dage og 2100 kilometer på farten kom coronastafetten mandag eftermiddag for i mål på Grenen i Skagen.

Det begynde for 19 dage siden på Rådhuspladsen i København og sluttede i dag på toppen af Danmark på Grenen. 210 deltagere har løbet, cyklet og svømmet en depeche 2100 kilometer igennem hele landet.

Ideen er Lise Rejnholds. Da Danmark lukkede ned opfandt hun Coronastafetten, så hun kunne motionere med sine venner med hver for sig. Men et opslag på Facebook afslørede en overvældende interesse for at være med.

- Så tænkte jeg, at det måske kunne blive større, end jeg først havde tænkt mig. Det viste sig at holde stik, siger Lise Rejnhold, som til daglig er gymnasielærer i Odense.

 
 
Foto: Emil Johansson

210 deltagere har fragtet depechen

Den første etape løb ud af København, og siden har depechen været i 210 deltageres hænder. Målet har ikke været at få den hurtigst muligt til Skagen men at få den ud på så mange kilometer som muligt.

- Deltagerne har bedt deres netværk om at støtte med et beløb pr. kilometer, og vi har samlet 46.000 kroner ind, siger Lise Rejnhold.

Coronastafetten har besluttet at give pengene til Schleroseforeningen, som vil bruge pengene til forskning i sygdommen.

- Det er win win. Vi har fået motion sammen men hver for sig, og at vi så samtidig kan give Scleroseforeningen en hjælpende hånd gør det bare endnu bedre, siger Lise Rejnhold fra Grenen.

 
 
Foto: Emil Johansson