LIGE NU:

Efter smitteudbrud: Vil udskyde praktisk hjælp til ældre

Frederikshavn Kommune indfører nye tiltag for at bremse et smitteudbrud i hjemmeplejen i Sæby, hvor i alt otte medarbejdere er konstateret smittet med Covid-19.

Efter et møde i Frederikshavn Kommunes krisestab vil man nu forsøge at begrænse kommunens praktiske hjælp til ældre borgere i Sæby i en periode. De pågældende borgere vil i løbet af de kommende dage blive ringet op for at høre, om de kan undvære hjælp til rengøring, tøjvask og lignende i en periode.

- Formålet er at bryde smittekæder ved, at få medarbejdere kommer i borgernes hjem, og at vi samtidig sikrer bemandingen til de borgere, der har et plejebehov. Vi oplever og håber fortsat på et positivt samarbejde med vores borgere og deres pårørende. Jeg tror på, at vi ved fælles hjælp kan få vendt udviklingen i Sæby, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Tiltaget evalueres løbende og på tirsdag følger Krisestaben op på, om der er behov for yderligere tiltag for at sikre bemanding og reducere smitte.

Smitteudbrud i hjemmeplejen

Smitteudbrud i Sæbys hjemmeplejegruppe er vokset den seneste uge. Mandag nåede man op på i alt 8 tilfælde af smittede blandt medarbejderne. Her blev Region Nordjyllands Infektionshygiejne aktiveret for at gennemgå og vurdere de smitteforebyggende tiltag, således at eventuelle smittekæder kan blive brudt, og det har nu fået kommunen til at indføre nye tiltag.

Frederikshavn Kommunes krisestab har også besluttet, at lukningen af dagtilbud på handicapområdet forlænges frem til månedens udgang. I givet fald smitten aftager væsentligt inden da, vil dagtilbuddene gradvist åbnes. Medarbejderne fra dagtilbud møderne ind på borgernes døgntilbud og laver aktiviteter med borgerne her i stedet.

Der er i dag konstateret 17 nye smittede i Frederikshavn Kommune. Der er ikke meldinger om yderligere smittede i hjemmeplejen i Sæby. Data fra Frederikshavn Kommune viser, at smitten i kommunen stadig er højest i Sæby-området. Her har der de seneste 7 dage været omkring 25 smittetilfælde.

Mariagerfjord har højeste smittetal

I alt er der den seneste uge konstateret 126 tilfælde med Covid-19 i Frederikshavn Kommune. Det betyder, at kommunens incidenstal fortsat er over 200. I øjeblikket er det på 211 per 100.000 indbyggere.

Det højeste incidenstal i Nordjylland er i Mariagerfjord, hvor smitten er steget til nu over 300 per 100.000 indbyggere. Det aktuelle incidenstal i Mariagerfjord Kommune er på 318,6, hvilket er det 24. højest i Danmark og det højeste smittetal per 100.000 indbyggere udenfor Sjælland og øerne. 

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden