SENESTE NYT:

Ejnar var med på første parket: - Jeg synes, det er en stor dag, at vi får vaccinen

Pensionist Ejnar Johansen fra Visse var klar med mobilen og filmede lørdag eftermiddag løs, da bilen med den vaccine, hele verden har ventet på, ankom til Aalborg. For det var et historisk øjeblik, han ikke ville gå glip.

Siden den dag tilbage i marts, da hverdagen ændrede sig markant for danskerne på grund af den verdensomspændende pandemi, har mange spurgt sig selv og hinanden; kommer der mon snart en vaccine mod coronavirussen. Og lørdag var således en historisk dag, da den netop godkendte og frigivne vaccine lørdag formiddag i en særlig transport kørte fra hovedstaden med kurs mod Nordjylland.

Det var et øjeblik, som Ejnar Johansen ønskede at forevige - ikke bare ved at sidde hjemme og følge med på tv-skærmen, men han tog turen fra hjemmet i Visse og ind til Regions Apoteket i Aalborg, hvortil vaccinen lørdag eftermiddag ankom.

Ejnar Johansen var lørdag eftermiddag klar med mobilen og filmede, at vaccinen mod coronavirus ankom til Aalborg.
Ejnar Johansen var lørdag eftermiddag klar med mobilen og filmede, at vaccinen mod coronavirus ankom til Aalborg.
Ejnar Johansen glæder sig til kunne komme ud at rejse igen - forhåbentlig bliver det i løbet af næste år

- Jeg synes, det er imponerende, at den kommer, og den har vaccinen med, fortæller Ejnar Johansen og tilføjer:

- Det er dejligt og positivt at se den ankomme. Jeg synes, det er en stor dag, at vi får vaccinen nu. Jeg tror, hele verden venter på den. Det bliver dejligt at komme i gang,

Han er selv pensionist og har, siden den frygtede virus ramte landet, passet rigtigt meget på sig selv. Han har holdt afstand, og i det hele taget fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Det er træls at være lukket inde så lang tid , og jeg glæder mig til, at vi kan komme ud og rejse igen, siger pensionisten fra Visse.

quote Det er træls at være lukket inde så lang tid , og jeg glæder mig til, at vi kan komme ud og rejse igen

Ejnar Johansen, pensionist, Visse

Hvornår det kan lade sig gøre at krydse grænserne, tør han ikke helt spå om, men han håber, at det kan blive allerede i løbet af året, der snart kommer.

Med vaccines ankomst lørdag er Ejnar Johansen og mange andre rejselystne danskere formentlig kommet det ønske og håb nærmere.

Søndag skal de første vaccineres

Danmark har i første omgang modtaget 9759 doser af vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Og søndag skal de første danskere vaccineres.

I Nordjylland er det plejehjemsbeboere og sundhedspersonale, der står først for. I Region Nordjylland vil der i første omgang blive vaccineret på det kommunale plejehjem Birkebo i Aalborg Kommune. Umiddelbart herefter vil der starte vaccination på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland.

- Rækkefølgen for hvilke plejehjem, der får tilbudt vaccinen, prioriteres efter kommunernes smittetryk samt plejehjemmenes størrelse og de enkelte plejehjems parathed, siger Jan Nybo, chef for regionens covid-19 vaccineindsats.

Vaccinationen vil foregå på selve plejehjemmet og bliver givet af en praktiserende læge. Plejehjemsbeboere og personale på vagt, har mulighed for at modtage vaccinen.

Det er frivilligt at blive vaccineret, så hvis ikke der er en pårørende til det, skal der være en værge eller en fremtidsfuldmagt, som den ældre på et tidligere tidspunkt har givet lov til at handle på sine vegne, hvis det blev nødvendigt i fremtiden.

En megafonmåling foretaget for TV 2 og Politiken blandt 1013 respondenter viser, at knap otte ud af ti danskere vil lade sig vaccinere.

quote Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan give det første stik i Aalborg. Det er med til at give håb og tegne lyst for 2021

Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester, Aalborg Kommune

I Nordjylland tyder de foreløbige tilkendegivelser på en meget høj interesse for at lade sig vaccinere i Aalborg Kommune. Det oplyser Aalborg Kommune. Ud fra de foreløbige tilkendegivelser forventer kommunen, at op mod 95 procent af beboerne på kommunens plejehjem vil sige ja tak til vaccinen. Tilslutningen fra plejepersonale tegner også til at blive høj.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan give det første stik i Aalborg. Det er med til at give håb og tegne lyst for 2021, selvom vi stadig skal holde godt fast i de gode vaner med mundbind, håndsprit og afstand i et godt stykke tid endnu, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), Aalborg Kommune.

Umiddelbart efter at vaccination begynder på plejehjem, vil regionen også gå i gang med at vaccinere frontpersonale og særligt sårbare patienter på regionens hospitaler.

Vaccination af frontpersonalet foregår søndag den 27. december kl. 10.30 på Aalborg Universitetshospital i Aalborg og på Regionshospital Nordjylland i Hjørring. I løbet af næste uge vil de første fra frontpersonalet på hospitalet i Thisted også blive vaccineret. 

Det første stik gives til sygeplejerske Elna Vinther Sørensen, der har været sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital gennem 27 år. Hun arbejder på Infektionmedicinsk Afdeling med covid-19 patienter.

Når de 975 doser, som nu er kommet til Nordjylland, er blevet brugt på hospitalerne og på plejehjem, vil der efterfølgende komme nye doser og nye vaccinationstyper. I takt med, at der tilfalder regionen yderligere doser og nye vaccinetyper, vil vaccinationsindsatsen blive opskaleret til også at omfatte vaccinationscentre (TestCenter Danmark) samt et udkørende team.

I vaccinationscentrene er målgruppen den brede befolkning, og den præcise opstartsdato for disse vaccinationssteder kendes ikke lige nu, da den afhænger af antallet af vaccinedoser, der tilfalder regionen – og hvornår de kommer til Nordjylland.

- Jeg glæder mig til, at der kommer mere vaccine, siger Ejnar Johansen.

Pensionist Ejnar Johansen fra Visse er glad for, at han ikke skal tage stilling til, hvem der skal vaccineres først.

- Jeg glæder mig til, at der kommer mere vaccine, siger Ejnar Johansen.

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

151021 nærpoliti

play Nye politiassistenter sikrer tryghed i Brønderslev

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

Til forsiden

Til forsiden