LIGE NU:

Elever tilbage på skole: Første lektion var at vaske hænder

Efter mange uger derhjemme med online-undervisning kom dagen mandag, da eleverne i 6. klasse på Nørholm Skole igen kunne komme i skole - nu på en helt anden måde, for der skal vaskes hænder som aldrig før.

For de otte elever i skolens sjette klasse var det klart fra start, at det i dag er en helt anderledes måde at gå i skole - end for to måneder siden.

Allerede i skolegården fik eleverne fra de ældste klassetrin på Nørholm Skole instrukser om de regler, der nu gælder for at være sammen i skolen.

Der skal holdes afstand til hinanden, og så skal der vaskes hænder.

August Nymark fra 6. klasse på Nørholm Skole ved Nibe har helt styr på det med at vaske hænderne ordentligt. Video: Jesper Bo Winther

Sjette klasse har sit eget toilet, og her skal elever ud og vaske hænder, når de forlader klasselokalet, og inden de går ind igen.

- Vi er ikke vant til, at lærerne sætter så mange regler op, så det er lidt underligt, men jeg tror bare, at vi skal vænne os til det, fortæller en af eleverne, Caroline Meisner fra 6. klasse på Nørholm Skole.

Også i frikvarterne er der regler for, hvad elever må og ikke må, ligesom der for drengene i klassen også er en lidt ny tisse-regel; nemlig at man skal sidde ned og tisse.

Det er en del af den politiske vedtagne genåbningsplan, at de folkeskolernes ældste elever fra i dag mandag nu er tilbage i klasselokalerne - dog med de restriktioner, der er udsted fra Sundhedsstyrelsens side, og nu har eleverne seks uger til at vænne sig til den nye hverdag - før de så kan holde fri og gå på sommerferie.