Seneste nyt:

Elite-svømmere længes efter vand: - Luk svømmehallerne op

Alle svømmere er sendt på land. Svømmehallerne er lukkede mindst frem til midten af august. Men andre lande har givet svømmere lov at træne.

Det er lørdag formiddag. Solen skinner. Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, elitesvømmere fra Aalborg Svømmeklub, skal lave en yoga-lektion for alle, der gider kigge med på Facebook og Instagram.

- Vi gør det for at lave sammenhold i klubben – hver for sig, siger Mie Ø. Nielsen.

Og rigtig mange af Aalborg Svømmeklubs medlemmer ser med og laver øvelser hjemme.

- Vi laver rigtig meget yoga her i corona-tiden, og det er rigtig god træning, siger Viktor Bromer.

I over syv uger har svømmehallerne været lukkede, og der er udsigt til langvarig tørke for såvel motionssvømmere som eliten.

quote Hvorfor kan vi ikke få lov, når andre lande giver lov. Italien åbner for sin svømmere, Holland det samme, Norge åbner i juni, og Sverige har aldrig været lukket. Det er svært at se på.

Mie Østergaard Nielsen, svømmer

Åbner først til august

Folketinget sendte svømmerne på bededagsferie med en ordentlig maveplasker. Først medio august skal de regne med at mærke klorvand på kroppen igen.

De 14-årige tvillinger Cecilie og Camilla Frost, der begge følger yoga-lektionen fra et sommerhus i Rødhus, er ved at gå ud af deres gode skind.

- Vi er vant til at svømme 16 timer om ugen. Nu kan vi ikke træne i hallen i måske fem måneder i alt, lyder det opgivende.

Håber på åbning for eliten

Mie Ø. Nielsen håber, at i det mindste svømmeklubberne bedste hold kan få lov at komme i hallerne før august. Selvfølgelig under de restriktioner, der måtte være nødvendige.

- Hvorfor kan vi ikke få lov, når andre lande giver lov. Italien åbner for sin svømmere, Holland det samme, Norge åbner i juni, og Sverige har aldrig været lukket. Det er svært at se på, siger Mie Ø. Nielsen.

Både hun og Viktor Bromer satser på at være med ved OL næste år.

Efter en lille time er yoga-sessionen slut. Langt over 100 har set med. Mie og Viktor har gjort, hvad de kunne for at holde motivation og humør oppe efter ugens dukkert. Og at dømme efter antallet af likes og kommentarer var yogaen trods alt et lyspunkt i mørket.