Seneste nyt:

Endnu flere skal testes: hvide telte skyder op

I denne weekend bliver 11 nye testtelte gjort klar. De er en del af det nye Testcenter Danmark-beredskab.

På havnen i Thisted bliver der lige nu rejst et stort hvidt telt. Og det er ikke fadølsanlæg og festglade mennesker, det skal rumme. Teltet er et af 11 nye telte der skyder op over hele landet i denne weekend.

I Nordjylland er et lignende telt også ved at blive rejst på kasernen i Hjørring, og med dét der allerede er rejst i Aalborg, får Nordjylland tre nye telte, der kommer til at indgå i de ialt 16 testcentre landet over.

- Der er arbejdet benhårdt for at få det her op og køre. TestCenter Danmark er et afgørende element i den smitteovervågning i samfundet, som er nødvendig for fortsat at åbne Danmark kontrolleret og gradvist op, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Testkapaciteten skal op

Med opsætningen af de nye telte udbygges den samlede testkapacitet. Teltene vil i løbet af de kommende uger blive taget i brug i takt med, at mandskab og logistik er på plads. Der arbejdes på at kunne teste op mod 20.000 om dagen i Testcenter Danmark på længere sigt.

- Regionerne er klar til at levere vores bidrag til, at de nye test-centre kommer til at fungere. Jeg vil gerne sige tak til det personale, som med kort varsel rykker ud. Samtidig med at flere danskere bliver testet i TestCenter Danmark-regi, tester vi også stadigt flere på hospitalerne. Det er en kæmpe indsats, der ydes i alle led af test-kæden, og i regionerne er vi glade for at kunne yde vores bidrag, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Teltene er placeret med hensyn til smittetryk i området og i forhold til en geografisk fordeling.

To forskellige tests

TestCenter Danmark kommer til at arbejde med to forskellige test. For det første virustesten, der tester for, hvorvidt man har COVID-19. For det andet vil der i teltene på sigt udføres antistoftest, som tester, hvorvidt man har dannet antistoffer, og dermed viser tegn på allerede at have haft COVID-19.

Etableringen af TestCenter Danmark er foregået i samarbejde med regeringen og Danske Regioner bistået af støtte fra Novo Nordisk Fonden og medicinalvirksomheden Novo Nordisk. Novo Nordisk Fonden har bevilget op til 250 mio. kroner til etableringen af et nationalt testcenter, og Novo Nordisk har bistået med mandskab og teknologi til etablering og gennemførelse af test.

Hjemmelavet badeland

play Corona satte en stopper for tur til feriecenter – så overraskede far med badeland i garagen

Messerschmidt ny formand

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

220122 underholdningsorkester 1

play 30 år med Det Jyske Underholdningsorkester

PH 200122 Motorvej gennem deponier Still

play Sandra frygter for asbeststøv, når Egholm-forbindelsen anlægges

Hjemmelavet badeland

play Corona satte en stopper for tur til feriecenter – så overraskede far med badeland i garagen

Messerschmidt ny formand

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

220122 underholdningsorkester 1

play 30 år med Det Jyske Underholdningsorkester

Til forsiden

Til forsiden