Kristina Rye er indehaver af børnetøjsbutikken NAB Nordic. Hun frygter, at hun brænder inde med sit store varelager, og at hun ikke kan få lønkompensation.

Eventyret kan blive til mareridt

Indehaver af børnetøjsbutik følger spændt med i, om en lønkompensation også kommer til at gælde enmandsvirksomheder.

Den nye børnetøjsbutik ligger godt nok på Eventyrvej i Brønderslev, men Kristina Ryes drøm om at have sin egen butik med børnetøj kaldet NAB NORDIC, som efter planen skulle åbne 3. april, bliver, som tingene er lige nu i Danmark, ikke til noget.

- Det er, som om jeg er i et stort sort hul, siger en bedrøvet Kristina Rye, mor til tre, uddannet sygeplejerske, mens hun er i gang med sin mobiltelefon for at tage billeder af sit sæsonbetonede varelager, som vil miste sin værdi, hvis ikke det bliver solgt nu.

01:43

Se indslag med Kristina Rye.

Luk video

Statsminister Mette Frederiksen lovede ellers i går på et pressemøde at sikre lønkompensation til fyringstruede medarbejdere, men Kristina hørte desværre ikke det, hun gerne ville have hørt

- Det gælder jo ikke mig som enmandsvirksomhed, jeg er jo selvstændig, og derfor har det store økonomiske omkostninger for mig med mit store varerlager, siger Kristina Rye, mens hun er i gang med at pakke en ordre ind, som er kommet på mobilen.

- Vi kører også selv ud med ordren. I går var jeg ude med en pose, jeg hængte ude på et rækværk for ikke at komme for tæt på kunden, siger Kristina Rye.

Hver dag følger Kristina spændt med i tv og radio, om statsminister Mette Frederiksen skulle komme med en ny udmelding om lønkompensation, som også vil gælde for en enmandsvirksomhed som NAB NORDIC, indtil da håber Kristina Rye, at hun via Facebook og Instragram kan sælge nogle varer med gode rabatter.