LIGE NU:

Få overblikket her: Genbrugspladserne åbner igen - kan du komme til?

Se her, om din lokale genbrugsplads holder åbent.

Gennem de seneste uger er affaldet til de nordjyske genbrugspladser hobet sig op hjemme hos husejerne, der har toptrimmet haverne hver for sig. 

Nu er visse kommuner begyndt at åbne op for, at man kan komme af med haveaffaldet på genbrugspladserne, efter nogle borgerne begyndte at dumpe affald i naturen. 

Herunder kan du se, hvordan situationen ser ud i din kommune pr. 30. marts. 

Aalborg Kommune: 

Fra i morgen 31. marts genåbner seks af Aalborg Kommunes genbrugspladser for private. De blev lukket ned 12. marts. På baggrund af KLs seneste anbefalinger genåbner Aalborg Kommune klokken 12 i morgen genbrugspladserne OVer Kæret, Sundsholmen, Storvorde, Nibe, Hou og Gandrup. 

De seks genbrugspladser vil have åbent i deres normale åbningstider, dvs. 12-20.00 for Sundsholmen og Over Kæret (10-20.00 i weekenden) og fra 12-18.00 for de fire øvrige (10-18.00 i weekenden). I det tidsrum vil private kunne komme af med alle deres normale affaldstyper med en vigtig undtagelse: Sundsholmen og Over Kæret har IKKE mulighed for at modtage haveaffald på grund af det høje antal besøgende pladserne får. Borgere, der gerne vil aflevere haveaffald henvises i stedet til de øvrige fire genbrugspladser eller Affalds- og Genbrugscenter Rørdal, som også vil være åbent for modtagelse af haveaffald fra 12-18.00 på hverdage - og der arbejdes desuden på at kunne holde ekstraordinært åbent i weekenden.

Frederikshavn Kommune: 

Kommunens genbrugspladser åbner igen tirsdag 31. marts. Dog åbner pladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj først klokken 10. Indtil klokken 10 er pladsen forbeholdt erhvervs.

Din nummerplade afgør, hvornår du kan komme af med dit affald.

Tirsdag den 31. marts 2020 og torsdag den 2. april 2020 må køretøjer hvis nummerplade ender på et lige tal komme på pladserne. Bemærk det er nummerpladen på det trækkende køretøj - og ikke eventuelt påhængskøretøj - der er gældende.

Onsdag den 1. april og fredag den 3. april 2020 må køretøjer hvis nummerplade ender på et ulige tal benytte pladserne.

Kunder med gyldigt erhvervskort må benytte pladserne uanset endetal på nummerplade.

Afhængig af besøgsafviklingen vil Forsyningen vurdere, om restriktionerne skal forsætte efter fredag den 3. april.

Når du benytter genbrugspladsen, skal du være opmærksom på følgende:

 • Gør stop ved stoplinjen og afvent signal til at køre ind og læsse af
 • Du skal være selvhjulpen på pladsen – vi vejleder gerne på afstand
 • Medbring selv nødvendige redskaber – fælles grebe, koste og andet vil være fjernet for at mindske risiko for smitte
 • Medbring værnemidler (handsker, håndsprit mv.) til eget brug
 • Så få i bilen som muligt – lad børnene blive hjemme
 • Kundetoiletter vil være aflåst
 • Hav tålmodighed og kør hjemmefra i god tid, så du kan være igennem eventuel kø, inden vi lukker
 • Overhold Sundhedsstyrelsen retningslinjer og hold afstand til personale og andre brugere på pladsen
 • Du vil blive afvist ved indkørsel til pladsen, hvis der er meget lang kø, eller hvis din nummerplade ikke matcher "dagens endetal".

Pladserne i Bangsbostrand, Jerup, Gærum, Vangen, Dybvad og Voerså har indtil videre ingen restriktioner. 

Hjørring Kommune: 

Udvalgte genbrugspladser åbner fra tirsdag 31. marts 2020.  AVV forventer, at de resterende syv genbrugspladser i de to kommuner kommer i fuld drift senest efter påske.

AVV åbner i første omgang 11 udvalgte pladser. Det sker med udvidet åbningstid de første tre dage i den kommende uge, tirsdag, onsdag og torsdag. Herefter kører de 11 pladser med normale åbningstider.

Følgende genbrugspladser åbner kl. 10:00-18:00 for private: 
Hjørring Øst, Hjørring Vest, Hirtshals, Løkken, Sindal, Tårs, Poulstrup/Vrå

Borgerne kan komme af med det sædvanlige affald. Der er kan dog ikke stilles ting eller tøj og sko til genbrug da AVV’s genbrugsbutik fortsat holdes lukket.

Brønderslev Kommune: 

Udvalgte genbrugspladser åbner fra tirsdag 31. marts 2020.  AVV forventer, at de resterende syv genbrugspladser i de to kommuner kommer i fuld drift senest efter påske.

AVV åbner i første omgang 11 udvalgte pladser. Det sker med udvidet åbningstid de første tre dage i den kommende uge, tirsdag, onsdag og torsdag. Herefter kører de 11 pladser med normale åbningstider.

Følgende genbrugspladser åbner kl. 10:00-18:00 for private:

Brønderslev Ø (Stadevej), Dronninglund, Hjallerup, Aså

Borgerne kan komme af med det sædvanlige affald. Der er kan dog ikke stilles ting eller tøj og sko til genbrug da AVV’s genbrugsbutik fortsat holdes lukket.

Jammerbugt Kommune: 

Jammerbugt Kommune åbner genbrugspladserne tirsdag 31. marts. Åbningstiderne bliver udvidet med 40% i de første dage, indtil tingene er normaliseret - fra kl. 8.00 - 18.00.

Borgerne kan komme af med deres sædvanlige affald på genbrugspladserne– undtagen ting til genbrugsrummet. For at begrænse kontakten og smitterisikoen, vil der ikke være redskaber som skovle og koste på genbrugspladserne. Dem skal borgerne selv medbringe, kommunen opfordrer også til, at borgerne bruger handsker.

Thisted Kommune: 

Genbrugscentrene i Sydthy genåbner 31. marts og Frøstrup 1. april. Thisted, Hurup og Hanstholm vil have bemanding 8-17 og 10-14 i weekender. 

Medbring gerne dine egne haveredskaber til at tømme trailer og haveaffald med, for at minimere smitterisikoen.

Morsø Kommune: 

Her åbner genbrugspladsen I Nykøbing på tirsdag for private. Der vil dog være begrænset til 10 biler på pladsen ad gangen og genbrugsbutikken er fortsat lukket. Medbring gerne egne haveredskaber til tømning for at minimere smitterisiko 

Kommunen opfordrer til, at man måske stadig bliver hjemme her det første stykke tid, da der naturligt vil være run på - og der nok kan opstå kø-udfordringer. 

For at minimere kø-dannelser ved genbrugspladsen har man indført, at der kun er adgang, når man kommer kørende fra Nykøbing. Det betyder således, at der er venstresving forbudt, når man kommer kørende mod Nykøbing og gerne vil ind på genbrugspladsen. Derudover har man indført følgende regler, så smitte-risikoen med corona minimeres:

- Max. 10 biler ad gangen
- Kun 2 personer pr. bil
- Brug egne haveredskaber
- Brug egne handsker
- Hold afstand

Derudover er genbrugsbutikken og Sindbjerg Depot stadig lukket.

Vesthimmerlands Kommune: 

Genbrugspladserne genåber tirsdag med følgende åbningstider, som gælder for alle fire genbrugspladser i hhv. Løgstør, Aars, Farsø og Aalestrup, foreløbig fra tirsdag den 31. marts til mandag den 13. april:

Mandag - fredag: 08.00-16.00
Lørdag - søndag: 09.00-15.00

Når man ankommer til pladsen, skal man være forberedt på følgende:

- Der er adgangsbegrænsninger – og du kan derfor komme til at holde i kø.
- Du skal følge Sundhedsstyrelsens anvisninger om blandt andet at blive hjemme, hvis du har symptomer og at holde minimum 2 meters afstand til andre – også til vores pladsguider.
- Husk at medbringe handsker og egen kost og skovl, hvis du skal aflevere haveaffald eller andet løst affald.

Rebild Kommune: 

Genbrugspladserne åbner igen tirsdag og holder ekstra åbent alle dage på alle pladser indtil den 8. april: 

- Mandag-fredag kl. 11.00-18.00 (lukket den 30. marts 2020)
- Lørdag-søndag kl. 10.00-16.00 

1:1 byttecontaineren er lukket af hensyn til smittefaren. Har man ting, der er for gode til at smide ud – så tag dem med, når genbrugscontaineren åbner igen.

Følg disse anvisninger – så mindskes smittespredningen:

 1. Hold afstand – mindst 2 meter. Og respekter instrukserne fra pladsmanden.
 2. Sorter dit affald bedst muligt hjemmefra og medbring kun det affald du selv kan håndtere. Pladsmanden kan ikke hjælpe dig
 3. Medbring din egen skovl og kost, da pladsens er fjernet for at mindske smitte risikoen
 4. Kom så få som muligt og lad dine børn blive hjemme
 5. Vask dine hænder, når du kommer hjem.

Mariagerfjord Kommune: 

Genbrugspladserne åbner 31. marts. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer nemlig, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt. 

Borgerne skal være særligt opmærksomme på:

 • Kom alene: så få personer i hver bil som muligt (undgå familieudflugt)
 • Overhold myndighedernes anvisninger og hygiejneregler, som for eksempel at holde afstand til andre personer – hold to meters afstand til andre
 • Overhold personalets anvisninger, for eksempel begrænsning af biler på pladsen
 • Medbring handsker samt egen kost og skovl (de nuværende koste og skovle er fjernet for at minimere smitterisiko)
 • Forvent risiko for kø og trafikale problemer – derfor vil god skik være at komme hurtig af med sine ting, så andre kan komme til
 • Kundetoiletterne er ikke åbne
 • Tjek Mariagerfjord Kommunes hjemmeside med henblik på informationer om åbningstider og eventuelt andre oplysninger
 • Udvis samfundssind og tolerance i forhold til hele situationen

Læsø Kommune: 

Genbrugspladsen er åben.