Arkivfoto: Niels Jørgen Jensen. Foto: Bruno Stagsted

Fårup åbner: Hænder skal sprittes før og efter rutsjebanetur

Der er endnu ikke en græsne for, hvor mange gæster, der må komme ind i sommerlandet, og direktøren er ikke sikker på, at der overovedet kommer en grænse. Men han er sikker på, at der kommer færre besøgende i år.

- I dag er det blevet gjort klart, at vi har lov til at åbne. Selvfølgelig med nogle retningslinjer, der skal overholdes, og det er vi nu i fuld gang med at kigge på. Både med hensyn til indretning af parken, spisesteder og butikker. Vi skal have en ansvarlig og sikker åbning, siger direktør for Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen. 

Politi om forlystelsesparker, zoo og safariparker:

Ja, zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker må gerne holde åbent, og man må gerne besøge dem. Der må dog ikke inde i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker afholdes eller deltages i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der deltager mere end 10 personer.

 

Politiet kan i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker påbyde personer at forlade stedet, hvis der befinder sig flere end 10 personer på en sådan måde, som efter politiets skøn udgør en særlig fare for smitte med COVID-19.

 

Vurderes det, at et påbud ikke er tilstrækkeligt, kan politiet endvidere nedlægge et midlertidigt opholdsforbud.

 

Visse lokaler inde i zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker som fx indendørs legeland og spillehaller skal holde lukket. Restauranter og caféer kan holde åbent med henblik på salg af mad og drikkevarer, der ikke indtages på salgsstedet.

 

Alle lokaler, der er åbent for offentligheden i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker skal:

 

  • Sikre mindst 4 m2 tilgængeligt gulvareal per person i de områder, hvortil der er offentlig adgang.
  • Sikre at alle medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.
  • Opsætte informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på COVID-19, bør isolere sig i hjemmet.
  • Opsætte informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.
  • Så vidt muligt gøre vand og sæbe og/eller håndsprit tilgængeligt for kunder og andre besøgende.
  • Medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne skal bruge handsker ved salg og anden udlevering af ikke-emballerede fødevarer.
  • Sikre at lokalerne er indrettet på en måde, så kunder og andre besøgende kan holde behørig afstand – også i købssituationer.

 

Dette er fx souvenirbutikker eller indendørs dyreanlæg.

 

Det anbefales, at zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

 

Kilde: Politi.dk

Se mere

Da det tidligere i dag blev offentliggjort, at forsamlingsforbuddet hæves til at gælde forsamlinger på mere end 500 mennesker, gav det anledning til undren, også for direktøren selv - for hvad så med netop forlystelsesparker, zoo og safariparker? 

- Fårup Sommerland er jo som en stor park eller en hel bydel i en større by, derfor giver det ikke mening, at gæsterne i parken karakteriseres som en forsamling, mener han. 

Men med meldingen fra Rigspolitiet ser det altså ud til, at parken kan åbne som planlagt. 

I teorien er der plads til titusindevis af gæster 

Frem til åbningen er personalet i gang med at finde ud af, hvordan åbningen og overholdelsen af sundhedsstyrelsens anbefalinger rent praktisk skal foregå. 

Læs også Glad direktør: Aalborg Zoo åbner

- Vi skal overholde afstandsreglerne, det betyder, at det kan være, at der kun må komme gæster i hver anden vogn i rutsjebanerne. Det skal også være muligt at spritte hænder i hele parken, også både før og efter en tur i en rutsjebane. Og vi skal sikre flere rengøringsrutiner, fortæller Niels Jørgen Jensen. 

Han kan endnu ikke give et tal for, hvor mange gæster, der må komme ind i parken ad gangen - og om der overhovedet skal være en begrænsning på. For parken er knap en kvart million kvadratmeter, så i teorien, er der plads til enormt mange gæster. 

- Jeg tror, at antallet af gæster kommer til at regulere sig naturligt. Vi mangler nogle udenlandske turister, som ikke vil komme hertil i lige så høj grad som tidligere, så der vil være en naturlig regulering, siger han. 

Højt humør uden high-fives

- Sæsonen kommer til at skille sig enormt meget ud. Det bliver med færre gæster, end vi er vant til. Det er en meget speciel situation lige nu. Specielt for os alle sammen, siger direktøren. 

- Selvom det bliver Fårup Sommerland i en anderleds form, skal der stadig være højt humør. Vi må bare droppe de mange high-fives fra personalet og finde andre veje til at sprede glæde, siger Niels Jørgen Jensen. 

Der er endnu ikke lavet en endelig plan for, hvordan det rent praktik kommer til at foregå, når man fremover skal besøge Fårup Sommerland.