LIGE NU:

Fårup åbner: Hænder skal sprittes før og efter rutsjebanetur

Der er endnu ikke en græsne for, hvor mange gæster, der må komme ind i sommerlandet, og direktøren er ikke sikker på, at der overovedet kommer en grænse. Men han er sikker på, at der kommer færre besøgende i år.

- I dag er det blevet gjort klart, at vi har lov til at åbne. Selvfølgelig med nogle retningslinjer, der skal overholdes, og det er vi nu i fuld gang med at kigge på. Både med hensyn til indretning af parken, spisesteder og butikker. Vi skal have en ansvarlig og sikker åbning, siger direktør for Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen. 

Politi om forlystelsesparker, zoo og safariparker:

Da det tidligere i dag blev offentliggjort, at forsamlingsforbuddet hæves til at gælde forsamlinger på mere end 500 mennesker, gav det anledning til undren, også for direktøren selv - for hvad så med netop forlystelsesparker, zoo og safariparker? 

- Fårup Sommerland er jo som en stor park eller en hel bydel i en større by, derfor giver det ikke mening, at gæsterne i parken karakteriseres som en forsamling, mener han. 

Men med meldingen fra Rigspolitiet ser det altså ud til, at parken kan åbne som planlagt. 

I teorien er der plads til titusindevis af gæster 

Frem til åbningen er personalet i gang med at finde ud af, hvordan åbningen og overholdelsen af sundhedsstyrelsens anbefalinger rent praktisk skal foregå. 

- Vi skal overholde afstandsreglerne, det betyder, at det kan være, at der kun må komme gæster i hver anden vogn i rutsjebanerne. Det skal også være muligt at spritte hænder i hele parken, også både før og efter en tur i en rutsjebane. Og vi skal sikre flere rengøringsrutiner, fortæller Niels Jørgen Jensen. 

Han kan endnu ikke give et tal for, hvor mange gæster, der må komme ind i parken ad gangen - og om der overhovedet skal være en begrænsning på. For parken er knap en kvart million kvadratmeter, så i teorien, er der plads til enormt mange gæster. 

- Jeg tror, at antallet af gæster kommer til at regulere sig naturligt. Vi mangler nogle udenlandske turister, som ikke vil komme hertil i lige så høj grad som tidligere, så der vil være en naturlig regulering, siger han. 

Højt humør uden high-fives

- Sæsonen kommer til at skille sig enormt meget ud. Det bliver med færre gæster, end vi er vant til. Det er en meget speciel situation lige nu. Specielt for os alle sammen, siger direktøren. 

- Selvom det bliver Fårup Sommerland i en anderleds form, skal der stadig være højt humør. Vi må bare droppe de mange high-fives fra personalet og finde andre veje til at sprede glæde, siger Niels Jørgen Jensen. 

Der er endnu ikke lavet en endelig plan for, hvordan det rent praktik kommer til at foregå, når man fremover skal besøge Fårup Sommerland.