LIGE NU:

Færre smittede i Nordjylland: Hjørring lukker sengeafsnit til coronapatienter

Sengeafsnittet blev indrettet for en uge siden til at kunne modtage patienter med coronavirus. Smittetallene er nu så lave i Nordjylland, at regionshospitalet i Hjørring nu lukker én af sengeafdelingerne til coronapatienter ned.

Der er tomt på gang 105 på Regionshospitalet i Hjørring. Afdelingen er blevet omdannet til en afdeling for coronapatienter for en uge siden, men på grund af smittetallene er den allerede ved at blive lukket ned igen. Det glæder Søren Hjortshøj, der er lægefaglig direktør på regionshospitalet i Hjørring.

- Vi er i en situation, hvor smittetallene heldigvis har været nedadgående igennem den sidste uges tid, og derfor føler vi os overbevist om, at vi nu kan tillade os at lukke ned her på regionshospitalet for så vidt angår covid-patienter og heldigvis har de 16 pladser, vi har haft her på vores pandemiafsnit, de har ikke været i brug alle sammen i den sidste uge, siger Søren Hjortshøj.

Hjørring Kommune er nu den i landet med det fjerde laveste antal nye smittede pr. 100.000 indbygger i landet. Det skyldes ifølge Søren Hjortshøj en blanding af nye og gamle restriktioner.

Står klar hvis smitten stiger

Selvom sengeafsnittet lukkes ned, kan man i løbet af 72 timer have afdelingen kørende igen. I mellemtiden bliver sengene stående, mens eksempelvis værnemidler og medicinsk udstyr er fjernet fra afdelingen.

- Vi flytter den sidste covid-patient til et andet afsnit på hospitalet, men fløjen, som vi kan se her, bliver i virkeligheden stående til brug, hvis det igen bliver nødvendigt at skrue op for kapaciteten, siger Søren Hjortshøj.

Indtil videre har der maksimalt været 4-5 patienter indlagt ad gangen, og efter lukningen af afdelingen er der stadig plads til 12 patienter. Med de 16 ekstra pladser kan hospitalet nå en maksimal kapacitet på 28 sengepladser.

- Vi skal se en forhøjelse af de smittetal, vi har på landsplan og regionalt. I øjeblikket er der ikke særlig mange covid-patienter i regionen. De er primært koncentreret omkring Aalborg Universitetshospital, som varetager de primære opgaver med covid-patienter, og vi har i den senere tid ikke set så mange behov for at have covid-patienter her på hospitalet. Derfor står vi alligevel klar, hvis der på ny bliver behov for det, så kan vi lukke op med tre dages varsel, siger Søren Hjortshøj.

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Til forsiden

Til forsiden