LIGE NU:

Falck søger medarbejdere til podningscentre i Nordjylland

Falck planlægger at åbne 36 nye testcentre i Danmark og søger derfor podningspersonale til blandt andet Hobro, Hjørring og Thisted.

Fredag indgik regeringen og regionerne en aftale med Falck om at levere 50.000 daglige hurtigtest for covid-19 i hele Danmark.

- Det her er et supplement, til det offentlige spor, der hele tiden har været. Vi skal koncentrere os om de personer, som er symptomfri, men som gerne vil have et hurtigt svar. Det kunne være, man godt vil have et svar inden jul. Men det er også håndværkere, der skal ud på en byggeplads samme dag, eller slagteriarbejdere, siger Kjeld Brogaard, der er regionsdirektør hos Falck i Nordjylland.


Aftalen træder i kraft allerede i dag, lørdag, og betyder, at borgere gratis kan få lavet en hurtigtest, en såkaldt antigentest, på Falcks testcentre.

- Forhåbentlig betyder det, at det kommer til at blive nemmere, at få en test og det er et rigtig godt supplement, at der nu kommer en hurtigt test i flacks regi. Det er et supplement, så derfor er det vigtigt at sige, at folk der har symptomer eller er nærkontakter, de skal søge et af de offentlige teststeder, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S). 

Mangler personale

Falck har i øjeblikket 12 testcentre i Danmark. Det eneste i Nordjylland ligger i Nørresundby. På landsplan vil Falck udvide med 36 nye testcentre og tre af dem, kommer til at ligge i Nordjylland.

De tre nye nordjyske testcentre, skal ligge i Hobro, Hjørring og Thisted og tages i brug fra torsdag den 17. december, oplyser Kjeld Brogaard.

- Vi er i gang med at ansætte kvalificeret personale til at forestå podninger, og vi skal bruge de næste dage på at indrette de lokationer, vi har lejet os ind i, siger Kjeld Brogaard, der understreger, at oprettelsen af de nye testcentre ikke kommer til at tage personale fra den daglige ambulancedrift.

På de fire nordjyske testcentre vil der være 65-70 podere ansat, oplyser Kjeld Brogaard.

Skulle man være interesseret i et job som poder, kan man sende en ansøgning til msc@falck.dk.

Tilbuddet om hurtigtest kræver ingen tidsbestilling.