Faldende smittetryk og færre indlagte får regionen til at lukke 17 corona-senge

Derudover skruer regionen op for den planlagte aktivitet på Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn, der ellers har været lukket ned for planlagte ikke-akutte operationer siden begyndelsen af året.

Et faldende smittetryk og færre indlagte covid-19-patienter får nu Region Nordjylland til at tilpasse beredskabsniveauet.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Konkret betyder det, at de lukker 17 corona-sengepladser i regionen samtidig med, at de skruer op for den planlagte aktivitet på Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn, der ellers har været lukket ned for planlagte ikke-akutte operationer siden begyndelsen af året.

Derudover bibeholder regionen antallet af sengepladser til intensivpatienter.

quote Billedet kan hurtigt vende, og så er vi også klar til hurtigt at justere beredskabsniveauet den anden vej.

Ulla Astman (S), regionsrådsformand, Region Nordjylland

- Det er glædeligt at se, at smittetal og indlæggelsestal er faldende. Efter nedlukningen i Frederikshavn har vi haft fokus på, at vi fik gang i den planlagte aktivitet igen, så snart det var muligt, siger Ulla Astman (S), der er regionsrådsformand i Region Nordjylland, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi skal dog også være opmærksomme på, at vi balancerer på en knivsæg, så det er vigtigt fortsat at følge restriktionerne. Billedet kan hurtigt vende, og så er vi også klar til hurtigt at justere beredskabsniveauet den anden vej, siger hun.

Halvdelen af den planlagte ikke-akutte aktivitet går i gang igen

Justeringen i beredskabsniveauet betyder, at Aalborg Universitetshospital går fra 39 til 30 corona-sengepladser. Hos Regionshospital Nordjylland går de fra 24 til 16 senge.

De to hospitaler har henholdsvis 12 og 4 intensivsenge til coronapatienter, hvilket altså forbliver på samme niveau.

- Selv om smittetallene er faldende, så ser vi jo gerne en forsinkelse i forhold til, hvornår patienterne bliver indlagt på hospitalet og senere intensivafdelingerne – ligesom intensivpatienterne ofte er indlagt i længere tid, siger Michael Braüner Schmidt, der er lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Derfor har vi endnu ikke set et fald her og bliver nødt til at bibeholde antallet af intensivsenge, siger han.


Det er omkring 50 procent af den planlagte ikke-akutte aktivitet i Frederikshavn, der nu kan komme i gang igen. Det vil blandt andet gælde for urologiske og ortopædkirurgiske operationer samt ambulante besøg.

Regionen oplyser, at psykiatrien ikke er påvirket af ændringen i beredskabsniveauet, hvilket også gælder for behandling af livstruende sygdomme som eksempelvis på kræft- og hjerteområdet.


Seneste nyt

fra Nordjylland