LIGE NU:

Fra onsdag kan gymnasieelever vende tilbage: - Socialt er det helt fantastisk

Nyheden om at hjemsendte elever snart kan vende tilbage vækker stor glæde på nordjyske gymnasier. Flere elever har haft det svært under hjemsendelsen.

Smilet breder sig op til begge ører i Brønderslev, hvor rektoren på Brønderslev Gymnasium sent onsdag aften fik besked om, at hjemsendte atter kan vende tilbage på gymnasiet efter en lang periode med virtuel undervisning.

Det gælder eleverne i 1.g, 2.g og 1. hf.

- Det er vi rigtig glade for. Det har været en lang periode, hvor eleverne ikke har kunnet se hinanden og lærerne. For mange af dem har det været rigtig hårdt, så socialt er det helt fantastisk, siger rektor Per Knudsen.

Elever har følt sig ensomme

Onsdag aften blev regeringen og Folketingets partier enige om at udvide fase 2 af genåbningen af Danmark. Udvidelsen betyder blandt andet, at hjemsendte gymnasieelever igen kan få fysisk undervisning frem for virtuel undervisning.

For mange elever har det været hårdt at udskifte fællesskabet i klasseværelset med værelset derhjemme.

Det fortæller Mikkjal Niels Helmsdal, der er rektor på Fjerritslev Gymnasium.

- Mange elever har haft det svært og er blevet trætte af virtuel undervisning. Nogle har følt sig ensomme og frustrerede, og flere lærere har fortalt om elever, der er brudt sammen i ensomheden, siger Mikkjal Niels Hemsdal.

Elevrådsformand: - Det bliver dejligt at se sine venner igen

Fjerritslev Gymnasiums elevrådsformand har også hørt fra flere elever, som er blevet mere ensomme.

- Den daglige kontakt med andre mennesker har været væk, og nogle har måske også været mere uengagerede i undervisningen, fordi de ikke har været fysisk til stede, siger elevrådsformand Alvi Sumberg-Olsen, der går i 2.g.

Alvi Sumberg-Olsen går i 2.g på Fjerritslev Gymnasium.
Alvi Sumberg-Olsen går i 2.g på Fjerritslev Gymnasium.
Foto: Privatfoto

Han glæder sig til at komme tilbage på gymnasiet.

- Det bliver dejligt at se sine venner igen. Rent fagligt er vi spændte på, hvad vi får ud af at komme tilbage. Vi er ved at være nået gennem pensum, så der kommer nok til at være en del repetition, siger Alvi Sumberg-Olsen.

Et større puslespil

På gymnasierne er man nu ved at finde ud af, hvordan det rent praktisk skal kunne lade sig gøre at samle eleverne.

- Det er et større puslespil. Vi skal lave om på skemaer så vi kan få tilstedeværelsen til at gå op. Med kravet om en meters afstand kan vi ikke have alle årgange på skolen samtidig, så det bliver efter princippet om, hvad der er muligt. Men det er stadigvæk en glad dag i dag, siger rektoren på Brønderslev Gymnasium, Per Knudsen.

Eleverne skal fortsat holde en meters afstand til hinanden. Billedet her er fra før coronapandemien ramte Danmark.
Eleverne skal fortsat holde en meters afstand til hinanden. Billedet her er fra før coronapandemien ramte Danmark.

Han satser på, at Brønderslev Gymnasium ”i et eller andet omfang” vil være klar til at tage imod eleverne fra onsdag 27. maj.

På Fjerritslev Gymnasium satser de også på delvist at kunne begynde onsdag.

- Der er nok at tage fat på, når eleverne kommer tilbage. Nogle fag har mistet en del i de seneste måneder. Blandt andet fag som idræt og musik. Vi er meget glade for, at alle elever snart er tilbage, siger rektor Mikkjal Niels Helmsdal.