LIGE NU:

Fuldt hus på vaccinessteder i Mariagerfjord Kommune

En massiv indsats fra hjemmeplejen og god hjælp fra pårørende har sikret, at stort set alle borgere over 65 år med hjemmepleje har bestilt tid til vaccination i Mariagerfjord Kommune.

Klokken 9 blev dørene slået op i Hadsundhallen, og to timer senere ankom de første borgere til Rosendalhallen ved Hobro. Det var de to steder i Mariagerfjord Kommune, hvor der torsdag blev givet coronavacciner til borgere over 65 år, som bor i eget hjem og modtager praktisk hjemmehjælp og personlig hjemmepleje.

I alt havde 315 borgere meldt sig til, og det er ifølge kommunen meget tæt på alle dem, der har fået tilbuddet.

- Det er dejligt at være her. Jeg har jo nærmest siddet indespærret siden marts, så nu håber jeg, at det her kan være med til, at jeg snart kan komme lidt mere ud, siger Anni Nysum Kristoffersen fra Hadsund.

Selv om det var med relativt få dages varsel, at denne vaccinegruppe er blevet indkaldt, var hun en af de mange, der fik tjekket sin e-boks og bestilt tid til vaccination.

- Jeg så, der var kommet noget i e-boks, og så fik jeg min datter og svigersøn til at komme og hjælpe med at få bestilt tiden, siger Anni Nysum Kristoffersen.

Kommuner opfordrer pårørende til at hjælpe

Og det med at hjælpe, hvis man er pårørende til en person, der står foran en vaccination, men som måske ikke har helt tjek på internettet, er en opfordring, som flere kommuner har delt. Onsdag var der mange ledige tider, da Jammerbugt Kommune vaccinerede, netop fordi en del borgere havde misset indkaldelsen i e-boks eller havde haft svært ved at bestille tid.

I Mariagerfjord Kommune har medarbejderne i hjemmeplejen de seneste dage haft lidt ekstra opgaver, netop med at hjælpe borgerne med at få tjekket deres e-boks og få bestilt tid, ligesom det også er gennem hjemmeplejen, at mange af de ældre er blevet transporteret til vaccinationsstederne i Hadsund eller Hobro, hvis de ikke selv har haft mulighed for at køre eller blive kørt af en pårørende.

Også Læsø og Morsø Kommuner har torsdag vaccineret de +65-årige, der modtager hjemmepleje. Mandag 18. januar har alle nordjyder i målgruppen, der måtte ønske coronavaccinen, fået det første af de to nødvendige stik.