Genbrugsplads i Frederikshavn Foto: Per Frank Paulsen

Genbrugsplads i Hjørring Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Genbrugspladserne er åbnet: Stor ros til kunderne

Flere steder har folk måttet holde i kø for at komme ind på de genbrugspladser, der i dag har åbnet igen. Men kunderne har taget det pænt og overholdt alle regler.

Tirsdag har nordjyderne igen kunnet komme til genbrugspladsen med alt det affald, der efterhånden har hobet sig op. De genbrugspladser, der i dag har åbnet, har taget nogle forholdsregler, for at beskytte både ansatte og kunderne fra smitte. 

Læs de enkelte kommuners regler her. 

Læs også Få overblikket her: Genbrugspladserne åbner igen - kan du komme til?

Og det ser ud til, at mange nordjyder har været glade for igen at kunne komme på genbrugspladsen. I hvert fald har der været lang kø til pladsen i Hobro. Det fortæller direktør for Teknik- og Miljø i Mariagerfjord Kommune, Torben Ladefoged. 

Genbrugsplads i Hobro Foto: Mogens Jørgensen

- Det er egentlig gået som forventet. Der har været et ret stort ryk ind og meget kø på pladserne her i kommunen. Kun i Arden har folk taget den med ro, og der har ikke været kø. Men ellers har folk været gode til at tage hensyn og acceptere tingenes tilstand, siger han. 

I Mariagerfjord Kommune har der foruden ekstra mandskab været vagter ved indgangen til genbrugspladserne. På den måde har man kunnet sikre, at kun et begrænset antal af personer, var på pladsen ad gangen. Det har fungeret godt, fortæller Torben Ladefoged. 

- Vagten er på, til vi har normale tilstande. Vi tror, at der vil være et ekstra tryk på pladserne, indtil påsken er ovre, siger han. 

Tomt på genbrugsplads i Aars. Foto: Mogens Jørgensen

Hos AVV der står for genbrugspladser i både Hjørring og Brønderslev, har man også haft ekstra bemanding på til at håndtere de mange kunder. Men der har ikke været helt så mange, som forventet. 

- Det er gået over al forventing. Der har slet ikke været nær det pres, vi havde forvenet. Det har været ligesom en travl almindelige forårs-lørdag. Hos os har vi stort set ikke oplevet kødannelse, så folk har ikke ventet længe. Og der ingen sure miner været. Det har været dejlige kunder, der har taget vores forholdsregler til sig, siger Thomas Thomsen, afdelingsleder for genbrugspladser og miljøanlæg ved AVV. 

Han fortæller, at de åbne pladser frem til og med torsdag vil have udvidede åbningstider. Herefter går åbningstiden tilbage til normalen, fra 13.00 til 18.00. 

Også fyldt på genbrugsplads i Aalborg, Over kæret. Foto: Mogens Jørgensen

Også i Jammerbugt Kommune har der været travlt på genbrugspladserne, som forventet. I den forbindelse var politiet forbi for at kontrollere, at reglen om max. 10 biler ad gangen på pladsen blev overholdt. Politiet havde intet at påtale. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Borgere viser, at de har stor forståelse for situationen, og de tager det med oprejst pande og godt humør sammen med personalet. Vi har udvidet personalet med medarbejdere fra Ejendomscenter Jammerbugt. De er hentet ind for at løse opgaven ved portene, så vi overholder kun at lukke et bestemt antal biler ind ad gangen, fortæller Peter Laursen, Teknik- og Forsyningschef i Jammerbugt Kommune. 

02:29 Luk video