LIGE NU:

Guider i den kollektive trafik: - Tag den næste afgang, hvis der er meget fyldt

Coronavirussen får nu også betydning for den kollektive trafik. Fra onsdag morgen klokken 6.00 har Nordjyllands Trafikselskab haft guider i aktion i både Hirtshals, Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn, Skagen og Aalborg.

I kølvandet på regeringens strategi om at inddæmme spredningen af coronasmitten iværksætter landets trafikselskaber en række tiltag.

Onsdag morgen har 12 medarbejdere fra Nordjyllands Trafikselskab været tilstede på stationer og stoppesteder rundt omkring i det nordjyske.

- Deres primære funktion er at appellere til folk om ikke at tage med en afgang, hvis der er meget fyldt op, fortæller chef for Kunder & Salg ved Nordjyllands Trafikselskab, Mette Henriksen, til TV2 Nord.

Guiderne er medarbejdere, der normalt beskæftiger sig med billetkontrol og lignende.

- De kan hjælpe folk til at kigge på alternative ruter og oplyse om de ekstra afgange, der er blevet sat ind, forklarer Mette Henriksen. 

Efter de travle morgentimer vil Nordjyllands Trafikselskab gøre status, og se på om det også giver mening at have guider til at hjælpe, når folk får fri fra arbejde fra midt på eftermiddagen af og igen skal med bus eller tog. 

- Hvis mange følger myndighedernes opfordring om ikke at tage den kollektive trafik i myldretiden, så er problemet med mange mennesker tæt på hinanden ikke så stort, men vi ser hvordan det udvikler sig derude i dag, og så indretter vi os efter det fremover, siger Mette Henriksen.