Gymnasieelev håber på traditionel studentereksamen

Landets gymnasier vil formegentlig se frem til at komme til eksamen på en anderledes måde. Det betyder rigtig meget, fortæller både rektor og gymnasieelev.

Det er endnu uvist, hvordan eksamener kommer til at forløbe til sommer, når studerende på ungdomsuddannelserne skal dimittere. 

Søren Hindsholm, der er rektor for Nørresundby og medlem af Danske Gymnasiers bestyrelse, håber på, at i hvert fald et par eksamener kan afvikles, inden eleverne skal dimittere og på sommerferie. 

- Jeg har svært ved at forestille mig, at man samler alle elever til store skriftlige eksamener og til en række mundtlige eksamener. Jeg tror, man vælger noget ud, som man synes, er vigtigt, og så får vores 3.g’ere årskarakterer for resten af karaktererne. Desværre plejer 2. HF ikke at få årskarakterer, og der kunne jeg godt ønske, at man fik lov til at eksaminere dem, siger han. 

Han så gerne, at eleverne stadig ville kunne bliv eksamineret i dansk stil samt de fag, de har på A-niveau. Han håber også, at den mundtlige eksamen i SRP fastholdes, da det er første gang nogensinde, at man i år har valgt at gøre den mundtlig. 

Antiklimaks at dimittere hjemmefra

At afgangseleverne på landsdelens gymnasier og øvrige ungdomsuddannelser nu kan se frem til at komme til eksamen i en eller anden form, er noget, som betyder rigtig meget. Det fortæller en gymnasieelev fra Aalborg, som TV2 Nord mødte mandag.

- Det er ligesom at løbe et maraton sammen, og så får man også slutningen med. Man kommer over stregen og får sin medalje. Det ville være mærkeligt at tænke på, at man har brugt 2 og trekvart år og så bare sidde hjemme og få en hue tilsendt. Det ville være et antiklimaks, siger Jeppe Olenius Grøn, Elev, 3.g, Aalborg Gymnasium. 

Han håber på, at han ligesom traditionen foreskriver det, kan få hue på efter den sidste eksamen af et familiemedlem, fejre det med de nærmeste og kunne kramme sine klassekammerater. 

- Det er en helt unik følelse, og det håber jeg, at vi får lov til, siger han. 

Og netop at give eleverne en følelse af afslutning, håber Søren Hindsholm, kan lade sig gøre. 

- STX har holdt eksamen siden 1850, det er den mest traditionsrige eksamen i hele Danmark. Derfor håber jeg, at vi får lov til at eksaminere dem i noget. Så de selv synes, de har været til eksamen. Jeg håber også, vi kan holde fast i nogle af traditionerne. At eleverne afslutter et fag festligt, at mormor eller hvem det nu er, giver barnebarnet huen på. Der er også festerne - gymnasiet skulle gerne være et godt sted at være voksen,  og de har brug for at få markeret, at de nu er blevet studenter, skal flytte hjemmefra og måske i gang med en videregående uddannelse, siger han.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland