LIGE NU:

Her er de nyeste coronatal: Antallet af smittet personale stiger i Region Nordjylland

Siden den seneste opdatering er antallet af aktuelt smittet personale i Region Nordjylland steget fra 83 til 89. Få et overblik nederst i artiklen.

De nyeste smittetal viser, at der på landsplan er 2.543, der er konstateret smittet med coronavirus, og at der er konstateret 17 dødsfald. Det er dog vigtigt at at have for øje, at dagens talopgørelse dækker over 21 timer modsat de normale 24 timer grundet serverproblemer. Dagens tal forventes derfor at være underestimeret, lyder meldingen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

I Region Nordjylland er antallet af indlagte steget med én, og derfor er tallet nu oppe på 36 indlagte.

Siden den seneste opdatering i går er antallet af aktuelt smittet personale i Region Nordjylland steget fra 83 til i dag 89.

- Vi er efterhånden blevet godt rustet til at foretage smitteopsporing på vores hospitaler. Vi kan se, at vi meget ofte kun når at have én medarbejder smittet et givent sted, og at smitten ikke når videre. Det vidner om, at smitten i høj grad bliver opfanget i det omkringliggende samfund, og at vores medarbejdere er meget gode til at være opmærksomme på symptomer, og at de lader sig teste i vid udstrækning, sige lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.

- På Aalborg Universitetshospital er der cirka 7.000 medarbejdere, så vi bliver også ramt. Vi ville selvfølgelig meget hellere være den her situation foruden, men når smitten stiger i samfundet, så stiger den selvsagt også på hospitalerne. Lige nu er der en stor smittespredning i Aalborg Kommune, og det går også ud over vores medarbejdere. Vi ser en meget spredt smitte blandt vores personale. Det er både administrative medarbejdere til frontpersonale til personale på medicinske afdelinger, lyder det fra den lægefaglige direktør.

Aalborg Kommune har regionens højeste smittetal med en incidens på 353,2. Siden i går er der blevet registreret 72 nysmittede. For hele Nordjylland lyder tallet på 165 nye tilfælde.

Derudover kan Region Nordjylland oplyse, at der lige nu er meget få ansatte smittede på Regionshospital Nordjylland, der ligger i Hjørring.