Efter nedlukningen af landet under coronakrisen, er politiet jævnligt på patrulje for at sikre, at der ikke forsamles flere end tilladt. Billedet her er fra den 19. marts 2020 i gågaden i Hobro. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

- Hvis ikke de kan styre det, så må vi lukke butikken

Forårsvejret lokker haveglade nordjyder i blomsterbutikkerne i så stor stil, at politiet flere gange har måtte gribe ind i en butik i det sydlige Aalborg.

Inden weekenden har politiet advaret om, at der vil blive grebet ind, hvis for mange mennesker forsamler sig. Derfor er der også sat ekstra patruljer ind.

Ifølge Henrik Bech, vagtchef ved Nordjyllands Politi, så har nordjyderne indtil videre være flinke til at holde afstand - og følge politiets anvisninger i de tilfælde, hvor der har været for mange forsamlet på et sted. Derfor er der heller ikke blevet uddelt nogen bøder - endnu.

For ved en blomsterbutik i det sydlige Aalborg har indehaveren haft mere end svært ved at overholde påbuddet om, at der kun må være 50 kunder i butikken af gangen.

- Nu har vi været derude tre gange, fordi vi har fået anmeldelser om, at der var for mange kunder i butikken, så vi skal ikke høre ret meget mere derude fra før, vi lukker den, fortæller Henrik Bech.

Ifølge vagtchefen er det ikke kundernes ansvar, om der er for mange inde i butikken.

- De kan jo ikke se hvor mange der er, når de går ind. Derfor er det ejeren, der skal sørge for, at der ikke kommer flere ind, end der er plads til.s

Også i Skagen har der været mange mennesker samlet. Ifølge vagtchefen har der været godt fyldt i gågaden lørdag, men over middag er beskeden fra patruljen i Skagen, at det tynder ud efterhånden som butikkerne lukker, og at der er flere der kører ud af byen end ind.