Hvordan beder man egentlig en bøn? Torben lavede bønneplakat, da Google-søgninger eksploderede

Interessen for at bede er steget under coronakrisen, og derfor har sognepræst Torben Haahr fra Løgstør samlet 47 bønner på en plakat til inspiration.

Se ”Eftertanke” om tvivl nederst i denne artikel.

Hvad gør man, når de redskaber, man normalt bruger, ikke længere rækker? Når alt pludselig forandres, og man er på ukendt grund?

Da coronapandemien ramte, søgte internetbrugere over alt i verden på ordet ”bøn” på Google. Aldrig før i Googles historie var der søgt så meget på ordet fra så mange steder i verden, skrev Kristeligt Dagblad i maj.

- Vi er i en krise, hvor vores normale redskaber ikke slår til – derfor søger vi redskaber, der kan bruges, siger Torben Haahr fra Løgstør, der er sognepræst i De 12 Kirker.

Torben Haahr begyndte at spekulere. Hvordan kunne han hjælpe folk, der gerne ville bede, men som manglede ordene?

Han fik idéen om at samle 47 bønner på en plakat under overskriften ”Bønner i nød 2020”. Nogle bønner er helt korte og med ganske få ord, mens andre er længere og mere uddybende.

- Kan vi hjælpe folk og give dem et sprog, så har plakaten gjort noget godt, siger Torben Haahr.

 

Jakob bruger bøn i krisetider

En af dem, der finder ro i at bede, er Jakob Askholm, der er selvstændig og bor i Aalborg. Når store kriser som coronakrisen rammer, har han brug for at tale med Gud.

- En krise som coronakrisen får mig til at stoppe op og tænke mig om, og når jeg oplever tvivl, vender jeg mig mod bøn og samtale med Gud. Det har altid været naturligt for mig, siger han.

Jakob Aksholm
Jakob Aksholm
Foto: Aalborg Stift / Kommunikation og Presse

Jakob Askholm er langt fra den eneste, der har fundet tryghed i tro under pandemien.

Da sognepræst Torben Haahr begyndte at lægge andagter ud på Facebook som erstatning for den fysiske samling i kirken, blev første andagt set af over 1500 personer.

- Det er blevet taget rigtig godt imod. Jeg møder mennesker, der siger: ”hvor var det godt, du var der,” siger Torben Haahr.

 
 
Foto: Aalborg Stift / Kommunikation og Presse

Se meget mere i programmet ”Eftertanke”, der denne gang handler om tvivl. Om hvordan tvivl kan være en god ting – og hvordan den kan skabe grobund for nye samtaler og fællesskaber:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland