LIGE NU:

Ingen varer i gågaden: Utilfredshed med tiltag i Skagen

En ny aftale i Skagen, som skal forhindre, at folk stimler sammen ved butikkerne, vækker ikke jubel hos borgmester og forretningsdrivende.

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for, at Nordjyllands Politi har indgået en lokal aftale om, at butikker ikke skal udstille varer og lignende i gågaden i Skagen.

Tiltaget skal forhindre sammenstimlen ved butikkerne for derved at forhindre yderligere smittespredning med coronavirus i samfundet. Politiets hensigt er samtidig at undgå at komme i en situation, hvor det bliver nødvendigt at udstede et decideret opholdsforbud, hvis folk kommer til at stimle for tæt sammen.

Beslutningen er truffet efter, at Nordjyllands Politi har haft en dialog med Frederikshavn Kommune, Skagen Handelsstandsforening og Turisthus Nord om netop gågaden i Skagen. 

Kiki Gram har haft et markant omsætningstab i forbindelse coronakrisen.
Kiki Gram har haft et markant omsætningstab i forbindelse coronakrisen.

En af kritikerne af den indgåede aftale er Kiki Gram, der har en tøjbutik i gågaden i Skagen.

- Jeg blev rigtig chokeret i dag, da jeg fandt ud af det. Jeg har haft et markant tab i omsætningen, siger Kiki Gram.

Hun fortæller, at der ikke er mange mennesker i gågaden, og at de få, der kommer, ser måske bare på en T-shirt og kommer ind for at købe den.

quote Danmark åbner op, men Skagen lukker ned. Du må køre i BilligBlomst og Ikea. Men hvorfor må man ikke stille en gine ud på vejen i Skagen? Hvad fanden sker der?

Kiki Gram, indehaver af tøjbutik, Skagen

- Nu må vi jo ikke engang sætte noget ud for at lokke lidt. Jeg er målløs. Danmark åbner op, men Skagen lukker ned. Du må køre i BilligBlomst og Ikea. Men hvorfor må man ikke stille en gine ud på vejen i Skagen? Hvad fanden sker der?, spørger Kiki Gram.

Det er forretninger i gågaden i Skagen, det vil sige på et stykke af Sct. Laurentii Vej, på Havnevej og et stykke af Skråvej, der ikke vil udstille deres varer og lignende ude foran butikken for at undgå, at for mange klumper sig sammen på gaden. Butikkerne har dog stadig mulighed for at opsætte ét reklameskilt.

Ærgerlig borgmester

Heller ikke Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, er voldsomt begejstret for den nye aftale, der træder i kraft på lørdag og foreløbig løber frem til og med søndag 10. maj.

Birgit S. Hansen er ærgerlig over, at Skagen bliver udskammet som et sted, hvor der er stor risiko for smitte.

quote Det er ikke en blomst, der er groet i vores have, og beslutningen skal politiet stå på mål for som myndighed.

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune

- Det er ikke en blomst, der er groet i vores have, og beslutningen skal politiet stå på mål for som myndighed. Vi skal nok gøre, som de siger. Men borgerne efterlyser en forklaring. Jeg har fået henvendelser fra to forretingsdrivende, der spørger, hvordan kommunen kan gå med til det her, siger Birgit S. Hansen, som tilføjer:

- Det er absolut vigtigt at passe på i disse tider. Vi skal minde hinanden om, at vi skal forhindre smittespreding - sygdom og død. Men det er okay, at skagboerne stiller spørgsmål ved det her, siger Birgit S. Hansen.

Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, er ærgerlig over, at Skagen bliver udskammet som et sted, hvor der er stor risiko for smitte.
Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, er ærgerlig over, at Skagen bliver udskammet som et sted, hvor der er stor risiko for smitte.
Foto: Daniel Mikkelsen TV2/Nord

Sikkerheden skal være i orden

Formanden for Skagen Handelsstandsforening, Thorben Pedersen, fortæller til TV2 Nord, at han ovenpå weekenden blev kontaktet af Nordjyllands Politi med henblik på et møde. 

- De har haft patrulje heroppe, hvor der har været ret mange mennesker i gågaden. Og det, har man ment, var tæt på at være for mange, siger Thorben Pedersen. 

Det er især, når det er weekend og vejret er godt, der er mange mennesker i gaderne i Skagen. Noget Thorben Pedersen er glad for. Men sikkerheden skal være i orden. 

- Vi skal overholde regeringens regler, og det er butikkerne gode til. Jeg tror ikke på, der opstår kødannelse. Det er fornuftige mennesker, vi har med at gøre. Alternativet er at holde lukket, og det er vi ikke med på, fortæller Thorben Pedersen og tilføjer:

- Jeg håber ikke, det kommer til at betyde noget for salget. Min holdning er, at vi for guds skyld ikke må ende med at skulle lukke. Jeg har snakket med flere, der ikke kan se problemet. Nogen steder kan jeg godt se, at det kan være attraktivt at samles. Min interesse er, at der er liv og folk i gågaden, men vi skal overholde reglerne, siger Thorben Pedersen. 

 
 
Foto: John Jansen

For mange mennesker i weekenden

Vicepolitiinpektør John Henriksen fra Nordjyllands Politi fortæller, at der i den forgangne weekend var problemer med for mange mennesker, der var for tæt sammen i Skagen.

- Vi havde godt vejr i sidste weekend. Vi så, at der var rigtig mange mennesker samlet. Det var vores og vores patruljes opfattelse, at vi ikke kunne overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til afstand. Og vi vil helst undgå at komme i en situation, hvor vi skal lave opholdsforbud, siger John Henriksen.

Han forklarer, at aftalen om ikke at udstille varer og lignende i gågaden er et samarbejde, der er lavet mellem politiet og Frederikshavn Kommune, og at politiet vil være til stede i Skagen på lørdag for at se, om initiativet virker.

Aktuelle hotspots, du bør undgå

 

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden