LIGE NU:

Ishockeysæsonen indstilles: Ingen bliver mestre

Klubberne i den bedste danske ishockeyrække og Danmarks Ishockey Union er blevet enige om at indstille sæsonen uden at kåre en dansk mester.

De suveræne grundspilsvindere fra Aalborg Pirates får ikke muligheden for at sikre sig det danske mesterskab i ishockey i denne sæson. Det ligger fast, efter at klubberne i Metal Ligaen sammen med Danmarks Ishockey Union er blevet enige om at aflyse resten af denne sæson.

Det skriver Metal Ligaen på sin hjemmeside.

Ligaforeningen besluttede på et møde tidligere i denne uge at udskyde slutspillet på ubestemt tid samt at ændre slutspilsformatet. Forholdsreglerne blev taget for at hindre coronasmitten i at brede sig og for at undgå at spille slutspil for tomme tribuner.

- Efter regeringens nyeste anbefalinger kan vi ikke se fornuftige argumenter i forhold til at opretholde håbet om at spille slutspil i indeværende sæson. Derfor aflyser vi slutspillet, siger Ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen.

Ingen mester kåres

En række andre europæiske ishockeyligaer har også aflyst resten af sæsonen. Her er det blevet besluttet, at der ikke kåres en mester, og det samme er tilfældet i Danmark, hvor 2019/20-sæsonen altså ender uden en guldvinder.

Grundspilsvinderne fra Aalborg Pirates tildeles Danmarks ledige plads i Champions Hockey League i næste sæson.

Metal Final4-vinderne fra Frederikshavn White Hawks har kvalificeret sig til næste sæsons Continental Cup.

- På vegne af alle klubber i Metal Ligaen vil jeg gerne give en stor tak til vores fans og vore sponsorer for opbakningen til den del af sæsonen vi fik afviklet. Det bliver en svær tid for Danmark som nation, og ishockeyen stiller sig klar til at bære vores del af samfundsansvaret. Vi glæder os til at igen være samlingspunkt for mange mennesker når vi kommer ud på anden side af denne krise, siger Klaus B. Rasmussen.