LIGE NU:

Jammerbugt har landets højeste smittetal: Så er der åbent for at flere kan blive testet

Det nye mobile testcenter i Jetsmark Idrætscenter blev fredag taget i brug, og folk fra nærområdet lod sig teste - mange for en sikkerheds skyld.

Jammerbugt Kommune har flest tilfælde af coronasmittede i hele landet i forhold til indbyggertallet. Der er tale om en bekymrende og stor stigning, der får regionen til at oprette et mobilt teststed i Pandrup i samarbejde med Jammerbugt Kommune.

Blandt de borgere, der fredag troppede op for at lade sig teste, var Kirsten og John Christensen fra Pandrup, der mener, hele coronasituationen er lidt skræmmende. Video: Mick Knive Anderson

Blandt de borgere, der fredag troppede op for at lade sig teste, var Kirsten og John Christensen fra Pandrup, der mener, hele coronasituationen er lidt skræmmende.

- Det kommer lidt tæt på, nu vi har et barnebarn, der er testet positiv, så vi skal testes bare for en sikkerheds skyld, lyder det fra ægteparret, der ikke selv har nogle symptomer på smitte.

quote Vi skal have smittetallet bragt ned. Derfor er det glædeligt, at regionen kommer med testenheder til kommunen.

Mogens Christen Gade (V), borgmester, Jammerbugt Kommune

Højeste smittetal

Alle borgere, der skulle have de mindste symptomer eller bekymringer for smitte, opfordres til at lade sig teste.

- Det går alt, alt for hurtigt. Smitten tager alt for hurtigt fart. Det er meget bekymrende. Derfor har vi sendt mobile testenheder til Pandrup og opfordrer kraftigt til, at folk lader sig teste, lyder det fra kontorchef for Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland, Malene Møller Nielsen, som fortæller, at man med de mobile testenheder har haft erfaring og succes med at få lukket konkrete lokale smitteudbrud ned hurtigt.

Blandt de borgere, der fredag troppede op for at lade sig teste, var Kirsten og John Christensen fra Pandrup. Deres barnebarn er netop testet positiv. Video: Mick Knive Anderson

- Vi har al mulig interesse i at få afdækket og inddæmmet smitten. Vi skal have smittetallet bragt ned. Derfor er det glædeligt, at regionen kommer med testenheder til kommunen. Det stemmer godt overens med de tiltag, vi tager fra kommunens side for at stoppe den kedelige udvikling. På børne- og ungeområdet har vi blandt andet aflyst al holdundervisning, valgfag og forældremøder, og samtidig opfordrer jeg på det kraftigste til, at foreninger og idrætsklubber overvejer en ekstra gang, om nu et stævne er vigtigt, eller om det ikke bør udskydes i denne tid, fortæller borgmester Mogens Christen Gade (V).

Og netop på det sociale område mærker ægteparret Lillian og Anders Hem fra Pandrup, at de er lidt begrænset, men affinder sig med, at sådan er det så lige nu.

Ægteparret Hem får kommentarer fra folk, der ikke bor i området, om, at de jo bor i landets for tiden hårdest ramte kommune med corona.

- Det er lidt sådan som, det lige er på vores vej, men sådan er det jo ikke, siger Lillian Hem.

- Det er jo problemet med de mink, tilføjer Anders Hem.

Ægteparret lader sig fredag teste fordi, de normalt omgås en del i kraft af deres engagement i hundeklubben i Aabybro, og så var det nu nemt at blive testet i Jetsmark Idrætscenter, når man bor i Pandrup.

- Jeg så det på Facebook, og så er det gratis, så tillod vi og at troppe her i dag, fortæller Anders Hem.

Ægteparret Lillian og Anders Hem fra Pandrup lod sig teste fredag i Jetsmark Idrætscenter. Video: Mick Knive Anderson

Men test gør det ikke alene, så derfor opfordrer Jammerbugts borgmester alle borgere i kommunen om at udvise ekstra stor omtanke.

- Vi skal alle efterleve sundhedsstyrelsens anbefalinger om afstand og hygiejne. Det er kun, hvis alle gør en indsats, at vi kan få stoppet smitten, lyder det fra borgmester Mogens Christen Gade.

Den mobile testhed i Jetsmark Idrætscenter er et pop up-tilbud, der kun gælder fredag, lørdag og søndag mellem 10 og 17 i Jetsmark Idrætscenter, og der skal ikke bestilles tid. Borgere er også velkommen med symptomer, men føler man sig så syg, at man vil tale med en læge, skal man ringe til sin egen læge.