LIGE NU:

Kedelig karantæne: Nordjysk nethandel boomer

Regeringens opfordring til at holde sig hjemme giver netbutikker kronede dage.

Hos den nordjyske netbutik Med24 i Løkken løber medarbejderne stærkt. Rigtig stærkt endda.
Mere end 4.000 pakker om dagen forlader den nordjyske virksomhed.

- Vi kan faktisk næsten ikke følge med, men nu arbejder vi igennem hele weekenden, for vi ved jo, at kunderne gerne vil have deres varer hurtigt, lyder det fra direktør Nils Træholt.

Med24 sælger alt fra pastasovs til kosttilskud, drikkedunke og medicin. Og selvom især ting som håndsprit er i høj kurs, oplever netbutikken stigninger i alle varegrupper.

- Forleden fik vi 1.000 liter håndsprit hjem. Det var væk på fem timer. Men også helt almindelige ting som modermælkserstatning stiger voldsomt i de her dage, forklarer direktøren, der har været nødt til at hente ekstra hænder fra en række af Løkkens andre butikker for at kunne følge med:

- På den måde står vi sammen i den svære tid. Vi får dækket et behov for medarbejdere og nogle af byens fysiske butikker slipper for at sende folk hjem eller fyre dem.

Ikke bekymret for fragt og logistik

Også den nordjyske webshopgigant Coolshop arbejder på at følge med. For det er ikke bare dagligvarer, nordjyderne køber i store mængder.

- Folk kan se frem til flere uger hjemme, og så begynder de at lede efter adspredelse. Hjemmekarantæne er ikke det sjoveste i verden, så vi har ekstraordinært meget salg af ”hyggeprodukter”, forklarer direktør Jacob Risgaard, hvis største frygt ikke er selve virusset. Han er meget mere bekymret for, at fragtmændene bliver syge og logistikken skal bryde sammen:

- Min far kommer fra Norditalien, så jeg har konfereret med ham. De er jo nogle uger længere fremme i det her forløb end os. Men dernede kører post og fragt som normalt og også vores samarbejdspartnere ved GLS, PostNord og DAO forsikrer, at det hele nok skal gå, slutter Jacob Risgaard.