Foto: Michael Schmidt Thomsen

Kirkens Korshær har lukket den vigtigste indtægtskilde

Kirkens Korshær har lukket alle sine 240 butikker ned. 40 af dem er i Nordjylland.

Allerede i torsdags besluttede ledelsen i Kirkens Korshær sig for, at lukke samtlige af landets butikker ned på grund af coronavirussen. 

- Det er på baggrund af, at vores frivillige har en høj gennemsnitsalder og derfor er i risikozonen. For os er det vigtigt, at vi skaber en god og tryg arbejdsplads, derfor skal vores frivillige ikke udsættes for smitterisiko, fortæller teamleder for genbrug ved Kirkens Korshær, Dorthe Ede Hansen. 

Hvad betyder det for Nordjylland?

  • Varmestuen i Aalborg afviser i øjeblikket alle, der ikke reelt er hjemløse. Normalt - før corona - var der cirka 50-110 mennesker forbi om dagen. Det er nu reduceret til 20. 
  • Varmestuen i Brønderslev er lukket. 
  • Varmestuen i Nørresundby er lukket. 
  • Børne- og familie arbejdet med socialt udsatte i Aalborg og Brønderslev er sat på pause. 

Kilde: Jonas Nikolaj Jakobsen, Regionschef i Nordjylland, Kirkens Korshær.

Se mere

Kirkens Korshær bruger sine indtægter på at hjælpe socialt udsatte i Danmark. Men nu hvor alle landets butikker har måttet lukke, og organisationens vigtigste indtægtskilde er forsvundet, kan de kun levere den mest basale hjælp. 

- Det er meget problematisk, for det er de socialt udsatte, det går ud over. Hele vores indtægt går jo til, at hjælpe dem, og nu har vi ingen indtægt, men stadig også driftsudgifter, der skal betales, forklarer Dorthe Ede Hansen. 

Hun har svært ved at sige, hvor store konsekvenser lukningen af butikkerne har, og hvor længe organisationen har råd til at fortsætte sådan. 

- På den lange bane er det de socialt udsatte, der risikerer at må tage konsekvenserne - og allerede nu kører vi på pumperne, siger hun.