LIGE NU:

Kø ved teststed: Mange mødte op uden at have bestilt tid

Det resulterede i lange køer ved et coronateststed i Hobro, at mange mandag mødte op for at blive testet uden at have bestilt tid i forvejen.

Der er travlt ved de nordjyske coronateststeder i denne tid, hvor alle borgere i de syv kommuner, der er underlagt skærpede restriktioner, opfordres til at blive testet for covid-19. Mariagerfjord Kommune er ikke en af de syv nedlukkede kommuner, men trods det var ventetiden mandag lang ved teststedet i Hobro.

Nogle af de fremmødte måtte stå i kø i mere end en time, før de blev podet.

- Jeg havde tid 12.40, og så stod og ventede i cirka halvanden time. Jeg kan godt forstå, at det er pressede tider for testcentrene, men det er lang tid at stå udenfor, siger Peter Mørch fra Randers, som var en af dem, der havde bestilt tid til en test i Hobro.

Mødte op uden at have bestilt tid

Ifølge Region Nordjylland var der mange, der mødte op ved teststedet i Hobro uden at have bestilt tid i forvejen, og det resulterede i lange ventetider - også for dem, der havde tid på et bestemt tidspunkt.

- Vi har konstateret at mange borgere er mødt op i Hobro uden tidsbestilling i dag. Vi kender ikke årsagen hertil. Det er vigtigt at påpege, at alle skal bestille tid før de kan få en test. Vi forstår godt frustrationen for de borgere, som har oplevet forlænget ventetid af den grund, siger Jan Nybo, der er overlæge og chef for Region Nordjyllands covid-19-testindsats.

- Ifølge vores oplysninger drejer det sig om maksimalt en times ekstra ventetid, da der var størst spidsbelastning. Da poderne på stedet kunne konstatere, at køen voksede mere end normalt, blev der kaldt ekstra podere ind i Hobro. Jeg vil gerne beklage ventetiden, men kan garantere, at vi arbejder så hurtigt, som det overhovedet er muligt, siger Jan Nybo.

Plan for massetest på vej

Region Nordjylland arbejder fortsat på at lægge en plan for at kunne masseteste borgere i Vesthimmerland, Hjørring, Brønderslev, Læsø og Jammerbugt Kommune, hvor alle borgere over to år opfordres til at blive testet. Regionen regner med at kunne melde mere konkret ud vedrørende massetest i disse kommuner tirsdag.

- Det er også vigtigt at sige, at testsystemet stadigvæk kører som sædvanligt på trods af massetest. Det vil sige, at du godt kan bestille tid på coronaprover.dk, hvis du ikke bor i en af de syv ramte kommuner. Det er især vigtigt at vide for borgere med symptomer eller for borgere, der er at betegne som nære kontakter eller borgere, der af anden grund bør lade sig teste, siger Jan Nybo.

I Frederikshavn Kommune og Thisted Kommune begyndte massetestningen i lørdags.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden