Praktiserende læge Joachim Nørmark har været med i et pilotprojekt om videokonsultationer. Foto: Pia Stuckert

Konsultation på video: Læge går nye veje for at beskytte plejehjemspatienter

Praktiserende læge Joachim Nørmark skåner sine ældre patienter for eventuel coronasmitte ved at bruge videokonsultationer.

- Jeg smitter vel ligeså meget som alle andre, hvis jeg bliver smittet af coronavirussen, siger praktiserende læge Joachim Nørmark fra Lægerne, Kennedy Arkaden, Aalborg. 

Han frygter, at han kan udgøre en smitterisiko ved at komme på besøg hos sine patienter på plejehjemmet Vestergaarden i Aalborg.

Jeg smitter vel ligeså meget som alle andre, hvis jeg bliver smittet af coronavirussen.

Joachim Nørmark, praktiserende læge, Lægerne, Kennedy Arkaden, Aalborg

For at skåne sine ældre patienter tager han videokonsultationer i brug.

Joachim Nørmark er i gang med at teste, om han kan anvende systemet i forbindelse med et plejehjem, hvor beboeren ikke har en app, som yngre patienter har. 

Joachim Nørmark har været med i et pilotprojekt, som Region Nordjylland og de Praktiserende Lægers Organisation, PLO, startede for et halvt år siden. Med coronavirussens opblussen i Danmark blev projektet hurtigt omsat fra teori til praksis.

- Det er gået enormt hurtigt, fortæller Joachim Nørmark, der glæder sig over at han i løbet af tirsdagen får hul igennem til plejehjemmet Vestergaarden og plejehjemsleder Gitte Hansen.

Hun ser mange muligheder i brugen af videokonsultationer, da plejehjemmets sundhedspersonale kan hente råd og vejledning hos lægen og på den måde sikre beboernes ve og vel. 

- Der kan være udslæt, eller tvivl om en beboers medicin-dosis skal reduceres, siger Gitte Hansen. 

Der er dog ikke alle konsultationer, der kan klares online.

- Hvis en patient har et galdestenanfald eller ondt i ryggen, kan jeg ikke bruge video, siger Joachim Nørmark.