LIGE NU:

Læsøs borgmester: Drop den dårlige tone på FB - turister er velkome

Debat på de sociale medier har fået Læsøs borgmester, Karsten Nielsen (O) til tasterne. Han opfordrer til god tone og til at tage godt imod turisterne - for der er brug for dem.

- I denne tid med grænselukninger for at inddæmme smittefaren, er det jo kun andre danskere, som vi på Læsø kan dele Læsøs dejlige og rummelige natur med, står der blandt andet.

- Derfor er jeg overrasket og utrolig ked af at erfare, at nogle få fastboende via facebook og andre medier, ved at bruge en til tider ganske ubehagelig og uanstændig tone og sprog, fraråder folk at aflægge os her på øen et besøg. 

Sådan skriver borgmester på Læsø, Karsten Nielsen (O) i en pressemeddelelse. Han håber at administratorene på byens facebook-grupper vil mane til god opførsel og tone fremover. I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at borgmesteren kun har fået positive tilbagemeldinger fra personalet på Læsøfærgen, efter nye restriktioner er trådt i kraft. De hander om: At blive i bilen under sejlads, der er ikke fysisk ekspedition, bistroen er lukket. 

- De rejsende har taget ændringerne til sig, skriver han. 

Han håber, at borgerne på Læsø vil være venligstemte overfor gæster, og han bakker op om turistforeningen, der tidligere har været ude for at fortælle borgerne, at gæsterne er med til at skabe liv og vækst på øen. Og at der kommer en dag efter covid-19, hvor Læsø helst ikke skal fremstå som et samfund, der er lukket om sig selv.