LIGE NU:

Marianne holdt fødselsdagsfest med sprit og god afstand: Alligevel er 13 gæster nu coronasmittet

Selvom der blevet taget flere forholdsregler, da Marianne Christensen og familien fejrede datterens 20-års fødselsdag, er 13 gæster en uge senere konstateret smittet.

Ingen håndtryk, sprit på alle borde og god afstand. Selvom familien Christensen fra Frederikshavn-området havde taget flere forholdsregler for at undgå coronasmitte, er der stor sandsynlighed for, at smitten alligevel har spredt sig til den 20-års fødselsdagsfest, de holdt i sidste uge.

- Vi var meget i tvivl, om vi skulle holde festen, men ville jo også gerne fejre vores datter, som jo kun fylder 20 år en gang. Og vi overtrådte jo ingen regler ved det. Så vi valgte at gøre det, men med flere forholdsregler, så vi samtidig passede på, siger Marianne Christensen.

quote Jeg ved godt, at nogle sikkert tænker, at vi aldrig skulle have holdt den fødselsdag, men vi er jo ikke gået imod nogle regler og love ved at gøre det. Jeg har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og de siger også, at vi jo ikke har gjort noget galt.

- Marianne Christensen

I alt var 25 familiemedlemmer med til fødselsdagen, som blev holdt i familiens værksted, hvor der er god plads, så der lettere kunne holdes afstand. Men selvom ingen af gæsterne havde symptomer til fødselsdagsfesten, er 13 af dem en uge efter konstateret smittet med covid-19.

- Det er bare så uheldigt, og jeg ville da ønske, at det ikke var tilfældet. Jeg ved godt, at nogle sikkert tænker, at vi aldrig skulle have holdt den fødselsdag, men vi er jo ikke gået imod nogle regler og love ved at gøre det. Jeg har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og de siger også, at vi jo ikke har gjort noget galt, siger Marianne Christensen og fortsætter:

- Men at det alligevel smitter, selvom vi har taget flere forholdsregler og har passet godt på, viser bare, hvor smitsomt det er, og hvor meget man skal passe på.

Marianne Christensen har efterfølgende skrevet et opslag på Facebook for at gøre andre opmærksomme på, hvor smitsom coronavirus er.

- Opslaget er for at vise, at selvom alle virker raske og tager forholdsregler, så spreder det sig. Det er vigtigt, at vi alle sammen tager det her alvorligt og overholder alle restriktioner, siger hun.