Foto: Mariagerfjord Kommune

Handicapmedarbejder testet positiv for corona-antistoffer

En medarbejder, som arbejder med handicappede borgere i beskyttet beskæftigelse i Hobro, er via to tests på apoteket testet positiv for corona-antistoffer.

Opdatering

Der er kommet testresultater fra medarbejdernen prøver. Der er ikke coronavirus blandt medarbejderne i beskæftigelsestilbuddet. Det slår prøverne fast. 

 

Mariagerfjord Kommune har tidligere oplyst, at medarbejder havde fået foretaget coronatests på et apotek. Det var forkert. Medarbejderen fik foretaget to antistoftests på apoteket, hvoraf de begge var positive. 

Medarbejderen er efterfølgende af sin egen læge blevet sendt til yderligere test på Aalborg Universitetshospital, og afventer nu svar på, om coronatesten skulle være positiv.

Det oplyser Familie- og handicapchef Kit Borup til TV2 Nord. 

I denne uge har medarbejderen været på 'Resursen', der er en beskyttet beskæftigelse på genbrugspladsen i Hobro, og i sidste uge var hun på den beskyttede beskæftigelse på Sjællandsvej i Hobro.

Mariagerfjord Kommune har midlertidigt lukket begge steder resten af ugen.

- Normalt siger man, at hvis en medarbejder er testet positiv, skal den medarbejder sendes hjem. Men her har vi med udviklingshæmmede borgere at gøre, og selvom vi hjælper dem med at overholde retningslinjerne, så bliver de nogle gange glade for at se hinanden og giver hinanden et kram, siger familie- og handicapchef i Mariagerfjord Kommune, Kit Borup til TV2 Nord. 

Læs også Coronaudbrud i Vendsyssel: Det ved vi, og det mangler vi svar på

- Vi går med livrem og seler

Medarbejderen blev testet for antistoffer mandag. Svarene fra de to apotekertests var positive, og man venter fortsat på svaret fra selve coronatesten, der samme dag blev foretaget på sygehuset.

Medarbejderne er altså ikke testet positiv for smitte med coronavirus, men for at have antistoffer.

Kit Borup fortæller, at borgerne på de to beskyttede beskæftigelser kommer fra forskellige botilbud og nogen af dem bor for sig selv. 

- Skulle vi få et smitteudbrud, har vi dermed en risiko for, at det vil sprede sig til mange steder. Derfor går vi med livrem og seler, siger hun. 

Læs også Corona: Fra i dag kan alle blive testet i sommerlandet

Når medarbejderen har fået svar på testen for Covid-19, og hvis den altså er positiv, så vil alle relevante myndigheder tage over i forhold til at opspore medarbejderens kontakter. Det er for at finde ud af, om der er flere, der bør testes, skriver Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse. 

- I forhold til den videre proces, følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så vi får taget hånd om situationen bedst muligt og hurtigst muligt, slutter Kit Borup.

Personalet på aktivitetsbuddene har løbende været opmærksomme på både borgere og eget helbred. De har fået besked på, at de straks skal reagere ved den mindste mistanke om Covid-19. Derfor er der løbende blevet foretaget test ved mistanke.

Alle personer, som har været i tæt kontakt med den pågældende medarbejder, har fået direkte besked.