01:50

Video: Daniel Mikkelsen

Nedtællingen er igang: Om otte dage må Lærke vende tilbage til efterskolen

Landets efterskoler genåbner den 18. maj til stor glæde for elever og ansatte

Efterskolerne åbner om:I to måneder har Lærke Søndergaard Olesen fra Hjørring siddet hjemme og modtaget fjernundervisning.
Det var ikke lige sådan, hun havde forestillet sig sit efterskoleår skulle foregå.

- En efterskole bliver jo ens hjem og de andre ens familie, så da Danmark lukkede ned og alle andre blev sendt hjem, blev vi bare sendt væk, forklarer hun, da TV2 Nord møder hende hjemme i Hjørring.

I dag FaceTimer hun med sine "roomies", sine værelseskammerater, fra Horne Efterskole. Snakken går lystigt om, hvordan det bliver at vende tilbage og hvad der mon er ændret, når eleverne mødes igen.

- Vi glæder os helt vildt. Det har godt nok været nogle mærkelige uger. På en måde har vi både gået på efterskole og også oplevet at stoppe på efterskole. Nu skal vi så prøve at starte igen. Det har været fint nok at prøve at kede sig, men nu glæder vi os til at genopleve det liv og levned, som kendetegner efterskolelivet, smiler hun.

Har været ude i ALLE krogene

Eleverne kan også godt begynde at glæde sig. På Horne Efterskole har lærerstaben ikke holdt fri. De har knoklet løs med at klargøre skolen til eleverne kommer tilbage.

Med flere tusinde kvadratmeter har der været nok at tage fat på:

- Skolen her er 130 år gammel, så vi har simpelthen været steder, vi slet ikke anede eksisterede. Det har været den helt store omgang, så eleverne kommer tilbage til en totalt rengjort skole, lyder det fra forstander Mogens Jensen.

  Foto: Daniel Mikkelsen

Hellere lidt end ingenting

Han er i disse dage er i gang med det store puslespil, der skal få det hele til at gå op om godt en uge:

- Vi kommer til at inddele eleverne i nogle familiegrupper, som de så skal blive i. På den måde kan vi sikre os, at der er det rigtige antal elever om et toilet og et bad. Det bliver også i familiegrupperne, at de kommer til at spise og opholde sig på skolen.

For eleverne er formen ikke så vigtig. Bare de kan få lov til at få de sidste uger sammen:

- Det er det vigtigste. Lige nu har vi det sådan: Hellere lidt end ingenting, slutter Lærke Søndergaard Olesen

  Foto: Daniel Mikkelsen