- Jeg mener personligt, at det er for tidligt at spille Final Four. Vi bliver også nødt til at se dette i et mere internationalt perspektiv, siger Jan Ø. Jørgensen. Foto: Vendsyssel Elite Badminton

Nordjysk badmintonklub trækker sig fra DM-finale i protest: - Vi vil ikke spille hasard med spillernes helbred

Vendsyssel Elite Badminton har søndag officielt meldt afbud til denne sæsons Final Four i protest mod badmintonforbundets håndtering af coronasituationen.

Vendsyssel Elite Badminton havde kvalificeret sig til denne sæsons Final Four, hvor det danske mesterskab i badminton for hold skal afgøres. Den nordjyske badmintonklub kommer dog ikke til at stille op i finaleturneringen, som spilles i Brøndby Hallen 19. og 20. juni.

Den nordjyske klub oplyser søndag i en pressemeddelelse, at de har meldt afbud til Final Four. Beslutningen blev truffet definitivt efter et virtuelt møde lørdag eftermiddag, hvor Badminton Danmark og Final Four-klubberne drøftede situationen.

- Vi vil helt vildt gerne vinde DM-guld, men vi vil ikke spille hasard med spillernes helbred. Covid-19 er langt fra et afsluttet kapitel, og samtaler med spillerne lørdag aften og søndag formiddag har overbevist os om, at et afbud er den eneste rigtige beslutning, siger næstformand i Vendsyssel Elite Badminton, Jacob Høyer Filt Juhl.

Profil bakker op om beslutning

Vendsyssel Elite Badminton er utilfredse med, at Badminton Danmark har valgt at Final Four-stævnet skal gennemføres i juni, når coronasituationen i Danmark og resten af verden fortsat er usikker.

- Jeg mener personligt, at det er for tidligt at spille Final Four. Vi bliver også nødt til at se dette i et mere internationalt perspektiv. Greve har en spiller fra Indien, hvor smittespredningen går meget stærkt i disse dage, og vi har selv fire spillere fra Holland og Skotland, hvor restriktionerne fortsat er langt hårdere end i Danmark. Jeg ville selv have betænkeligheder, hvis jeg blev bedt om at rejse til eksempelvis Holland for at spille Final Four, siger Jan Ø. Jørgensen, der er en af de store profiler på Vendsyssels hold.

Vil ikke stille med "andethold"

Den nordjyske klub er ikke sikre på, at de deres udenlandske spillere kan være til rådighed, når der skal spilles Final Four. Vendsyssel Elite Badminton vil derfor hellere melde afbud end stille med et "andethold".

- Vi bliver skudt i skoene, at vi burde give vores sponsorer seks timers tv-tid i Brøndby Hallen, men der har vi heldigvis nogle fantastiske sponsorer, som forstår vores holdning. Der er endnu ikke styr på covid-19, og vores spillere er oprigtigt bekymrede. Flere af vores spillere har kampaftaler med os, så de går glip af deres løn, når vi melder afbud, men netop de spillere er de varmeste tilhængere af vores beslutning. Det understreger, at et afbud til Final Four er den rigtige beslutning, siger Jan R. Jensen, formand for Vendsyssel Elite Badminton.