LIGE NU:

Nordjysk sangerinde udgiver støttesang til fordel for udsatte børn

Den nordjyske sangerinde Mai Skytte Simonsen står bag en ny nordjysk støttesang, der samler penge ind til socialt udsatte børn og unge i Aalborg. Det gør hun, fordi hun føler sig forpligtet til at hjælpe de mest sårbare i samfundet i en særlig hård tid, som coronakrisen er for især mange udsatte børn.

Det begyndte egentlig med masser af selvmedlidenhed.

Sådan lyder det fra Mai Skytte Simonsen, der er kendt under navnet Mina Jung, når hun udgiver musik.

Selvmedlidenhed, fordi både hun og hendes mand som selvstændige musikere med et mistede deres indtægt, da Danmark pludselig lukkede ned som følge af corona-virus. 

- Så gik jeg der og havde lidt ondt af mig selv, da jeg i tv så noget om, at kvindekrisecentrene var overfyldte, og mange børn fra socialt udsatte hjem havde det dårligt. Og ja, jeg gik hjemme med min mand og min søn på snart fire år, og vi hyggede os. Min søn nød virkelig, at vi begge var hjemme, så det gik lige ind i mit mor-hjerte, at der er børn derude, der betaler prisen for, at det hele lukker ned. Det kan da godt være, at min mand og jeg ikke tjener nogle penge, men vi har det jo godt, og vores søn har det godt, så tænkte jeg, at jeg måtte gøre noget for at hjælpe andre, fortæller Mai Skytte Simonsen.

I kraft af at hun tidligere har samarbejdet med Ungdommens Røde Kors i Aalborg, havde hun nogle kontakter der, og det stod klart, at det var de børn og unge, som den forening hjælper, der skulle være modtager af det bidrag, hun måtte kunne give.

quote Det kan da godt være, at min mand og jeg ikke tjener nogle penge, men vi har det jo godt, og vores søn har det godt, så tænkte jeg, at jeg måtte gøre noget for at hjælpe andre

Mai Skytte Simonsen, sanger og initiativtager til støttesangen "Her Hvor Vi Er"

- Jeg tror, der er mange musikere og kunstnere, der i denne tid har det ligesom mig, den der med, vi har en stemme, og vi er vant til at udtrykke os og hjælpe dem, der har det værre end en selv, så selvfølgelig skal vi gøre noget - og det, jeg kan gøre, er at synge, siger den nordjyske initiativtager til støttesangen til fordel for socialt udsatte børn og unge, som Ungdommens Røde Kors i Aalborg hjælper.

19 nordjyder er med

Mai Skytte Simonsen hev en gammel sang frem af skuffen, for det var den, hun som det første kom i tanker om, at den måske kunne noget.

Og hun trak hurtigt i sit musikalske netværk og fik hjælp til at skrive sangen færdig, ligesom hun fik fat i sangere, musikere og producer og spurgte om, de ville være med på støttesangen.

- Jeg tror, mange af dem nærmest bare sad og ventede på, at nogen skulle ringe, så vi kunne gøre noget, for alle var med på den med det samme, lyder det fra Mai Skytte Simonsen. 

Viljen og energien var der således hurtig, tilbage var udfordringen med at få 19 sangere til at være med på samme sang og i samme video, når man ikke må være sammen.

- Ja, det var jo ikke lige noget med, vi kunne mødes en aften og få den indspillet. Det tog en weekend i studiet nøje koordineret med hensyn til hvem kommer hvornår, men jeg elsker projekter, og det har været virkelig godt for mig selv personligt også at have noget at kaste mig over i den her tid, fortæller Mai Skytte Simonsen.

Nu er det dog lykkedes, og de19 nordjyske artister, rappere og børn har netop udgivet musikvideoen og sangen "Her Hvor Vi Er" til fordel for socialt udsatte børn og unge i Nordjylland på de sociale medier. 

En musikvideo der indtil nu har mere end 300 delinger samt 25.000 streams på alle platforme. 

Det rigtige udtryk

Castet tæller bl.a. Jonny Hefty, Jamie Talbot fra X-Faktor, Zjakalen, souldrengen Gregers, Claus Hassing kendt fra bandet Bryan Adams Tribute Band, Camille Haven fra Voice Junior samt initiativtager Mai Skytte fra All Together Now. Dertil kommer børn, der tidligere har været med i Aalborg Teaters børneforestillinger, ligesom der er tre lokale sangtalenter med fra Aalborg Kulturskole og Frederikshavn Musikskole.

- Vi er ikke gået halvhjertet ind i det, må jeg sige, og jeg er ovenud glad og tilfreds med det, der er kommet ud af det, sangen rammer lige den følelse og det udtryk, jeg havde håbet på, og alle har bare gjort det så godt, siger Mai Skytte Simonsen.

Hun er nu selv så småt begyndt at komme ud fra sin corrona-isolation og er i gang med at indspille en single, der netop på grund af corona-krisen har måttet udskydes. Og hun ser frem til, hun igen kan komme ud og spille for publikum.

Imellem tiden glæder hun sig over, i denne svære tid forhåbentlig at kunne bidrage til at gøre situationen lettere for børn og unge, der har det svært.

Hvordan hjælper det på økonomien som selvstændig musiker under coronakrisen at indspille en støttesang?

- Ha, ha, det gør det ikke. Det er ikke noget, jeg bliver rig af. I hvert fald ikke økonomisk, men jeg er blevet en oplevelse rigere, lyder det fra Mai Skytte Simonsen.

quote Det skærer mig dybt i hjertet, at der er langt flere børn end man regner med, der i denne tid har været vidne til traumatiserende hændelser, som ingen børn bør opleve

Mai Skytte Simonsen, sanger og initiativtager til støttesangen "Her Hvor Vi Er"

De penge, som sangen samler ind, går beskåret til Ungdommens Røde Kors i Aalborg, hvor pengene øremærkes børn og unge der i denne coronatid har været spærret inde i hjem fyldt med vold, misbrug og psykiske lidelser. 

- Det skærer mig dybt i hjertet, at der er langt flere børn end man regner med, der i denne tid har været vidne til traumatiserende hændelser, som ingen børn bør opleve. Traumerne kan ikke vaskes bort men gode oplevelser og nærvær fra de frivillige i Ungdommes Røde Kors kan forhåbentligt bidrage til velfortjente lykkeglimt, siger Mai Skytte Simonsen, der tilføjer, at de forhåbentlig mange penge skal bruges til de fire årlige arrangementer, som Ungdommens Røde Kors i forvejen står for.

Saugstrup OL 1

SMS-dagbog fra Tokyo: Magnus Saugstrup lader op til OL-semifinale

def_thumb,50_percent

play Kvinde sigtes for drabsforsøg i Hirtshals

mosbjerg 3

play Familie holder ferie som i gamle dage: - Det er et helt andet nærvær

trine kammersgaard tvmidtvest

Giftig blomst breder sig i landskabet: Engbrandbægeren er giftig for husdyr

Saugstrup OL 1

SMS-dagbog fra Tokyo: Magnus Saugstrup lader op til OL-semifinale

def_thumb,50_percent

play Kvinde sigtes for drabsforsøg i Hirtshals

mosbjerg 3

play Familie holder ferie som i gamle dage: - Det er et helt andet nærvær

Til forsiden

Til forsiden