LIGE NU:

Nordjyske fly-folk på vingerne: Henter strandede højskoleelever hjem

Et chartret fly fra Aalborg er her til morgen lettet fra Aalborg Lufthavn med kurs mod Zanzibar for at få en større gruppe unge mennesker hjem - og firmaet bag gør det uden at tjene penge.

71 unge højskoleelever fra hele landet kan nu se frem til at komme hjem til Danmark.

Takket være godt nordjysk samarbejde mellem Vestbjerg-firmaet WYNG og Great Dane Airlines med hovedkvarter i Aalborg kan eleverne fra den københavnske Global Højskole nu se frem til at lande i Aalborg Lufthavn torsdag aften.

- Vi fik en henvendelse fra højskolen, som gerne ville have et charteret fly til at hente deres elever hjem fra Zanzibar på grund af coronakrisen. Og sammen med Great Dane Airlines kunne vi godt løfte den opgave, siger medejer af WYNG Simon Lorenzen.

Han er også tilknyttet Great Dane Airlines som pilot og sidder selv bag rorpinden i det fly, der nu skal bringe eleverne hjem til Danmark to-tre uger før oprindelig planlagt.

Udfører arbejdet til kostpris

Simon Lorenzen forklarer, at WYNG formidler kontakten mellem kunder, der ønsker at chartre et privatfly og selve flyfirmaerne, og at man i den aktuelle situation på grund af coronakrisen har valgt at udføre arbejdet til kostpris – altså uden at tjene på det. Og også Great Dane Airlines har ifølge Simon Lorenzen udvist stor velvilje i økonomisk henseende.

- Det er selvfølgelig stadigvæk dyrt for Global Højskole, men de slipper adskillige tusinde kroner billigere, når vi har valgt ikke at tjene på turen, siger Simon Lorenzen, som sammen med sin fire-mands besætning bliver fragtet direkte på et corona-frit hotel på Zanzibar, hvor de indlogeres, indtil turen torsdag går hjem igen til Aalborg.

quote Vi står i en frygtelig situation, hvor vi bare skal have folk, der er strandede, hjem. Og her vil vi altså godt hjælpe.

Simon Lorenzen, pilot, medejer, WYNG

- Vi står i en frygtelig situation, hvor vi bare skal have folk, der er strandede, hjem. Og her vil vi altså godt hjælpe, siger Simon Lorenzen.

En investering i fremtiden

Han erkender, at WYNG sagtens kunne skrue priserne op, for der er stor efterspørgsel i hele verden på formidling af privatfly for at hente folk hjem til deres hjemlande.

- Men vi har valgt at gå den anden vej. Vores firma blev stiftet for et par år siden, så vi er relativt nye i branchen, så vi ser også dette her som en investering i fremtiden, siger Simon Lorenzen.

Simon Lorenzen har hyret et fly fra Great Dane Airlines og sætter sig selv ved rorpinden og henter strandede højskoleelever hjem til Danmark fra Zanzibar. 
Simon Lorenzen har hyret et fly fra Great Dane Airlines og sætter sig selv ved rorpinden og henter strandede højskoleelever hjem til Danmark fra Zanzibar. 
Foto: Per Frank Paulsen

Udover de 71 højskoleelever, der skal hentes ud af Zanzibar, har Udenrigsministeriet oplyst, at yderligere to danskere, der er strandet på Zanzibar, skal med flyet retur til Aalborg.

Simon Lorenzen fortæller, at både han, besætningen og eleverne skal i 14 dages karantæne, efter de er kommet hjem til Danmark.

- Jeg har ikke fået oplysninger om, at nogle af eleverne skulle være smittet med coronavirus, men vi følger selvfølgelig de anbefalinger, myndighederne kommer med, siger Simon Lorenzen, der blev uddannet pilot i 2001.

Med på turen til Zanzibar er også tre personer fra Global Højskole, som skal hjælpe med det praktiske med at få eleverne hjem til Danmark.