01:33

Busser og tog kører med tomme sæder. Der har været et fald i passagertallet på omkring 80 procent den seneste uge. Video: Jesper Christiansen

NT reducerer den kollektive trafik i Nordjylland

Et markant fald i passagertallet får Nordjyllands Trafikselskab til at lave indskrænkninger i køreplaner for busser og tog.

Anis Nafti er chauffør i Linje 71, som kører mellem Aalborg og Hjørring. Normalt er bussen fra Hjørring til Aalborg fyldt, men der er ikke noget, som er normalt i øjeblikket, og nu kører han med en tom bus.

- Det er lidt kedeligt. Jeg har kørt fra Aalborg og til Hjørring med kun to passagere. Jeg håber, at det snart  bliver bedre, siger Anis Nafti.

Nordjyllands Trafikselsab har den seneste uger haft et fald i passagertallet på mellem 75 og 85 procent i busser og tog i Nordjylland. Derfor laver man nu indskrænkninger i køreplanen, så der afgår færre busser og tog. 

- Vi starter på fredag med tog og regionalruter, og så følger Aalborg Kommune med med deres busser på mandag, siger Mette Henriksen, som er chef for Kunder og Salg i Nordjyllands Trafikselskab.

Nye køreplaner klar torsdag

Fra fredag morgen vil togene køre efter søndagskøreplanen, og regional busser kører efter den plan, som svarer til hverdage, som ikke er skoledage. 

Fra mandag kører busserne i Aalborg efter den køreplan, som her svarer til lørdagsplanen. 

- Vi arbejder 24/7 på at få opdateret alle køreplanerne. De bliver lagt ind i Rejseplanen. Her kan man se dem fra torsdag klokken 18.00, siger Mette Henriksen.

Bus- og togpassagerne gør som statsministeren har sagt. De bliver hjemme. En næsten tom Linje 71 er således klar til at køre fra Hjørring mod Aalborg. 

- Lige nu der to passagere, og når jeg kommer til Rubjerg, så er den tom igen, Asti Nafti.