LIGE NU:

Nu åbnes plejehjem igen op for besøg - men lokale smitteudbrud kan betyde nedlukning

Alle besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves fra torsdag - men retningslinjer om god hygiejne og afstand består.

Fra på torsdag - 2. juli - bliver der igen mulighed for frit at beøge venner og pårørende på landets plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Betingelsen er dog, at man fortsat følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer og god hygiejne og passende afstand.

Ikke desto mindre er der tale om et stort skridt i genåbningen af Danmark og beboerne på plejehjemmene, indlagte på sygehusene med flere har været underlagt besøgsrestriktioner siden midten af marts.

- Besøgsrestriktionerne blev indført for at beskytte nogle af vores mest sårbare borgere mod coronavirus. Jeg er helt klar over, at det har haft store menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og patienter og deres pårørende. Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for midlertidigt at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang, udtaler sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

Lokale udbrud kan betyde nedlukning

Men selvom vi er på den anden side af den egentlige epidemi og nu har en offensiv teststrategi med tilhørende smitteopsporing er coronavirus stadig landet. Det blev klart for alle, da et lokalt udbrud af smitten indfandt sig på Vendelbocentret i Sindal og smittede beboere, men i endnu højere grad personale på stedet.

Tre beboere smittet med coronavirus er siden afgået ved døden, men udbruddet er under kontrol. Skulle noget lignende ske fremadrettet kan de fri rammer, der bliver genindført fra torsdag sagtens blive suspenderet af Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen kan indføre restriktioner i forhold til besøg eller egentlige forbud i kortere eller længere tid hvis der er konstateret smitte, hvis der er mistanke om smitte eller hvis der er øget risiko for smitte i et lokalområde - for eksempel som man så det i Hjørring.

- Vi har i den seneste tid set smittekæder opstå forskellige steder i samfundet. Det vidner om, at epidemien stadig er i vores samfund. Men vi skal fortsat gøre alt, hvad vi kan, for at undgå smitte på blandt andet sygehusene og plejehjemmene. Derfor er det så vigtigt, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd følges, og at vi fortsat benytter redskaberne med test, opsporing og isolation, udtaler Magnus Heunicke.

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

25_seconds

play Skolebørn fra Brovst gik med i march mod ensomhed

270921 Til jonas Judith

En halv million mangler i kunstværk: - Opmærksomheden er en del af værket, siger kunstrektor

Smitteudbrud Hjørring

Smitten med coronavirus falder igen i Hjørring

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

25_seconds

play Skolebørn fra Brovst gik med i march mod ensomhed

Til forsiden

Til forsiden