Foto: Henning Bagger / Scanpix (Arkivfoto)

Ny aftale for ledige: Flere penge under uddannelse

Dagpengesatsen under uddannelse bliver hævet, så det bliver mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse inden for brancher, der mangler arbejdskraft.

Fra august bliver det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse, hvis man er over 30 år gammel og ledig. For en ny politisk aftale betyder, at de ledige over 30 år kan få 110 procent af dagpengesatsen under uddannelse, hvis de vælger en erhvervsuddannelse med gode jobmuligheder. 

Hvis man er berettiget til den højeste dagpengesats, vi man altså kunne se frem til at modtage 20.991 kroner om måneden under uddannelse. 

Læs også Coronavirus fundet i minkfarm ved Sindal

- Dagens beslutning om at give specielt ufaglærte et realistisk og rimelig underhold mens de uddanner sig til faglærte, er en kæmpe gode for virksomhederne, den enkelte borger og samfundet som helhed, siger Niel Jacobsen, der er direktør for EUC Nord. 

Håber på to ekstra hold elever

Direktøren håber på, at den nye aftale vil betyde, at der kan oprettes yderligere to hold på EUC Nord denne sommer inden for henholdsvis metal og byggeanlæg. 

Det seneste skoleår startede 91 elever over 30 år på en af EUC Nords erhvervsuddannelser. 

Hvis man ønsker at starte på en erhvervsuddannelse, som ikke mangler arbejdskraft, får ledige i dag 80 procent af dagpengesatsen med under uddannelsen, med mulighed for at låne op til 100 procent.