00:38

Klokken ni i morges blev det nye testcenter på Aalborg Kaserner taget i brug. Det var ansatte i Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning, der var de første, der tog de hvide telte i brug.

Nyt testcenter i brug: Se hvordan en covid-19 test bliver lavet

I dag blev de første medarbejdere fra Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning testet for covid-19 på testcentret på Aalborg Kaserner.

Aalborg Kommune vil teste i alt cirka 4000 medarbejdere i kommunens Ældre- og Handicapforvaltning for covid-19.

Kommunen udvider dermed tilbuddet om test fra 1000 medarbejdere til nu at omfatte yderligere 3000 medarbejdere. Det skyldes, at testkapaciteten i de nyligt opstillede testcenter bestående af hvide telte på Aalborg Kaserner er i stand til at følge med.

Det oplyser kommunikationskonsulent Anna Kristine Mollerup fra Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning.

Læs også Aalborg Kommune vil teste raske medarbejdere

Udvidelsen gælder alle medarbejdere på Aalborg Kommunes plejehjem, madservice, rengøringsenheden, sygeplejen samt en del af botilbuddene på handicapområdet og egne virkarer i forvaltningen. Hertil kommer de allerede udpegede medarbejdergrupper, som er ansatte i forbindelse med akutpladser, midlertidige pladser, demenscentre, specialplejehjem og i hjemmeplejen.

De yderligere 3000 medarbejdere får senest fredag tilbud om at blive testet. Det foregår på den måde, at den enkelte medarbejder får besked i sin e-boks, og derefter booker medarbejderen en tid hos testcentret på Aalborg Kaserner.

SÅDAN FOREGÅR TESTEN COVID-19 PÅ AALBORG KASERNER:

02:07

Foto: Region Nordjylland

Luk video

Det nye testcenter er taget i brug

Og klokken ni i morges begyndte det lægefaglige personale at teste for covid-19 på det nye testcenter på Aalborg Kaserner.

Landets fem regioner har nu oprettet et testcenter, og i Nordjylland ligger det på Aalborg Kaserner.

Vagtcentralchef Jan Lindberg fra Region Nordjylland forklarer, at de 1000 medarbejdere fra Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning, der i går fik tilbud om at blive testet, er begyndt at melde sig, og at de i dag er kommet i en lind strøm for at lade sig teste.

Jan Lindberg forklarer, at man ikke bare kan komme ind fra gaden for at blive testet.

- Man kan ikke komme uden at være inviteret. Man kan blive inviteret, enten fordi man har fået en henvisning fra sin egen læge, eller som med medarbejderne fra Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning. Og vi forventer senere på ugen, at det tilbud også kommer til at gælde medarbejdere fra de omkringliggende kommuner, siger Jan Lindberg.

Han fortæller, at det fra på mandag er planen, at der kan testes 1500 personer om dagen, og at man er forberedt på, at teltene skal være i brug i måneder endnu, da det er en del af den nationale teststrategi også at teste raske personer.

Vagtcentralchef Jan Lindberg fortæller her om det nye covid-19-testcenter på Aalborg Kaserner:

02:09 Luk video