LIGE NU:

Ocenarium genåbnet: - Klumpfisken har været forvirret

115 gæster besøgte Nordsøen Oceanarium på førstedagen efter nedlukningen. Nu håber man på, at flere nordjyder igen finder vej til oceanariet

Nordjylland er ikke længere lukket ned. Vi kan rejse på kryds og tværs, virksomheder kan køre for fuldt blus, og det betyder også, at vi kan komme ud at opleve noget igen. Det glæder man sig også over på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, hvor det efter 14 dages nedlukning igen var muligt for besøgende at se klumpfisken og de andre dyr.

Lørdag var der blot 115 gæster på Nordsøen Oceanarium - første åbningsdag efter nedlukningen.
Lørdag var der blot 115 gæster på Nordsøen Oceanarium - første åbningsdag efter nedlukningen.
Foto: Casper Birk / TV2 Nord

- Jamen, det er vi jo ekstremt glade for. Vi er et hus, som er bygget til at få gæster ind ad døren. Det er dét, vi skal leve af, siger formidlingschef Simon Madsen. 

Den regionale nedlukning betød, at oceanariet sendte de fleste medarbejdere hjem, men dyrene skal jo fodres og passes. Og for en meget berømt fisk har de ændrede forhold også kunnet mærkes, fortæller formidlingschefen.

- Her i lukkeperioden har det ikke nødvendigvis været klokken 13, vi har hoppet ned til ham, så den har været lidt forvirret. Den har ikke helt kunne finde ud af ”er det nu, jeg skal spise?”

Simon Madsen fortæller om klumpfiskens specielle øje.

Mere plads end der plejer

Men der var i dag langt til de 1200, der ellers er plads til på Ocenariet. Kun 115 gæster var i dag taget på besøg for at se de mange særlige fisk. 

- De sidste 14 dage har godt nok været hårde, så vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med en normal hverdag igen, fortæller Simon Madsen.

For dagens 115 gæster gjorde det ikke noget, at der var god plads til at nyde klumpfisken og de øvrige dyr.

- Jamen, der er jo stort set tomt herinde. Der er endnu mere plads, end der plejer at være, så børnene kan færdes frit, mens vi kigger på fisk, siger en af de besøgende, Mark Ludwig.