LIGE NU:

Påsken er en indkøbs-højtid - men i år har du ekstra god tid til at handle ind

Der er to handelsdage mere i påsken end der plejer. Politiet opfordrer danskerne til at bruge dem, så der ikke opstår køer og store forsamlinger i butikkerne.

Påsken er normalt en tid hvor danskerne køber ind i virkelig stor stil. I 2018 blev der i påsken handlet for 10,8 milliarder kroner ifølge Nets og påsken overgås, målt på forbrug, kun af juledagene og udsalgsfænomenet Black Friday.

I år falder påsken og den helt ekstraordinære og alvorlige situation, Danmark og resten af verden befinder sig i, sammen. Corona-epidemien er styrende for, hvad og hvor meget danskerne er frie til at gøre. Og virsussen, som søndag er skyld i at 504 personer over hele landet er indlagt, kommer altså også til at få betydning for vores påskeindkøb.

Ekstra handelsdage - brug dem

Kampen mod coronavirus vinder vi nemlig ved at begrænse smitten i samfundet og vi begrænser smitten ved at holde afstand til hinanden. Med mange mennesker ude i butikkerne for at handle ind til helligdagene, bliver den afstand dog svær at holde og regeringen har derfor valgt at lempe på lukkelovens regler.

Det betyder at store butikker, der normalt er tvunget til at holde lukket på påskens helligdage kan holde åbent skærtorsdag (9. april) og påskedag (12. april) fra klokken 10 til klokken 17. Dertil kommer at mindre butikker i forvejen har lov til at holde åbent alle dage i påsken - hele dagen.

Og politiet henstiller til, at danskerne gør brug af de ekstra indkøbsmuligheder. 

- Der er flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen, udtaler Rispolitiets Kommunikationsdirektør, Anders Frandsen i en pressemeddelelse.

Gode råd til indkøbsturen

På bundlinjen står altså, at danskerne ikke skal gå i indkøbspanik og ligesom vi har hørt det i flere omgange de sidste godt tre uger, er meldingen, at der er varer nok til alle.

Nu er der også handelsdage nok til alle og hvis vi formår at holde afstand ude i butikkerne, kan vi også begrænse coronasmitten gevaldigt.

Gode råd til indkøbsturen