Foto: Region Nordjylland (pressefoto)

Paramedicinere kan nu undersøge corona-patienter i hjemmet

De nordjyder, der ikke selv kan transportere sig til hospitalet, får nu hjælp af en af regionens paramedicinere, der vurderer, om borgeren skal indlægges på grund af COVID-19 symptomer, eller om borgeren kan blive hjemme.

Fremover bliver det muligt for paramedicinere i det nordjyske, at tage ud til de corona-smittede nordjyder, der ikke selv kan komme på hospitalet. 

Når borgeren er blevet visiteret af en læge eller lægevagten, kan paramedicineren sendes ud. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. 

Det nye tiltag betyder, at paramedicineren kun skal køre ud til de patienter, der ikke vurderes akut indlæggelseskrævende af henvisende læge. Det betyder altså kun i de tilfælde, hvor man kan være i tvivl om patienten er indlæggelseskrævende eller ej.

Paramedicineren har mulighed for at lave en klinisk vurdering af borgeren i hjemmet, og herefter i samråd med en læge på hospitalet vurdere, om patienten kan afsluttes på stedet eller skal bringes til hospitalet med en præhospital transport.

- Vi sætter nu vores paramedicinere ind, fordi vi har brug for at tage noget af trykket af på vores akutmodtagelser. Samtidig hjælper vi også lægevagten med at vurdere borgeren i eget hjem, siger den præhospitale lægelige chef, Poul Anders Hansen.