LIGE NU:

Pile og plexiglas: Salling gør klar til genåbning

Mandag den 11. maj får storcentre og stormagasiner lov til at genåbne efter to måneders nedlukning. Salling i Aalborg har de seneste tre uger gjort klar til åbningen.

Torsdag aften kom beskeden, som Anja Kibsgaard har ventet på i flere uger. Storcentre og stormagasiner må åbne for kunder fra mandag den 11. maj.

Anja Kibsgaard er stormagasinchef i Salling Aalborg, og hun glæder sig til igen at se kunder i butikken, når Salling åbner dørene mandag.

- Det er jo det, vi lever af, og det er det, vi lever for. Når man er i denne branche, så er det, fordi man elsker kundekontakten. Det betyder alt for os, at vi kan åbne. Vi har fået mange tilkendegivelser fra kunder, der skriver, at de savner os, og vi savner også dem, så vi glæder os til, at de kommer igen, siger hun.

Flere forholdsregler

For to måneder siden lukkede Salling alle afdelinger i stormagasinet på nær Salling Super. I begyndelsen var alle medarbejdere sendt hjem, men for tre uger siden begyndte medarbejderne på arbejde igen.

- Vi kom tilbage til en butik, hvor vi egentlig bare havde lukket døren, og så var alle gået hjem. Så nu er der i den grad blevet gjort rent alle steder, og vi har fået ryddet op og sat varer ned, vi har pakket masser af nye varer ud og i det hele taget fået gjort butikken klar, siger Anja Kibsgaard fra Salling Aalborg.

Kunderne skal vænne sig til en række nye tiltag, der er taget i Salling. På gulvet er der sat pile op i begge retninger, som ensretter gangene. Samtidig er der sat plexiglas og håndsprit op ved alle kasser, og pladsen omkring rulletrapperne er blevet ryddet, så kunderne ikke klumper sammen.

Man må også finde et andet sted, hvis man trænger til et lille hvil midt i shoppingturen, for stolene ved rulletrapperne er også fjernet.

 
 
Foto: Michael Schmidt Thomsen

Pulsen tilbage til byen

Efter påskeferien åbnede de fleste butikker, men storcentre og stormagasiner skulle stadig holde lukket. Det ærgrer Anja Kibsgaard, at Salling ikke kom med i første omgang, men hun er glad for, at de andre butikker i byen har haft mulighed for at holde åbent:

- Jeg synes, det er dejligt for de mindre butikker, at de har haft muligheden for at holde åbent, og jeg synes, det betyder noget for hele byen, at der ikke har været lukket helt ned, men der har været en smule liv hele tiden. Og så tror jeg, at når vi, Friis, Aalborg Storcenter og Magasin åbner, så kommer der noget puls tilbage i byen, som jeg tror, mange har savnet, siger Anja Kibsgaard, stormagasinchef i Salling Aalborg.