LIGE NU:

Region Nordjylland aflyser operationer

Region Nordjylland vil i den kommende tid aflyse en række ikke-akutte operationer.

Region Nordjylland holdt torsdag eftermiddag pressemøde om coronasituationen i Nordjylland. Her opdaterede regionsrådsformand Ulla Astman, regionsdirektør Christian Boel, koncerndirektør Anne Bukh og lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt offentligheden om situation i Nordjylland efter regeringens udmelding onsdag aften, hvor store dele af Danmark blev varslet lukket.

- Vi står i en alvorlig og vaskelig situation. Vi gør, hvad vi kan, og vi samarbejder med kommuner, øvrige regioner og Sundhedsstyrelsen og vi følger de retningslinjer, der kommer fra Sundhedsstyrelsen, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Det er en meget vigtig indsats, vores medarbejdere i sundhedssystemet yder. Jeg håber på forståelse fra dem, der får aflyst operationer og fra de pårørende, som helst skal undgå at besøge dem, der er indlagt på sygehusene.

quote Indtil videre har vi ikke aflyst operationer i stor stil, men vi forventer, at vi vil aflyse flere operationer og ambulante kontroller i den kommende tid.

Anne Bukh, koncerndirektør

Operationer bliver afyst

I den kommende tid vil en række ikke-akutte operationer blive aflyst.

- Indtil videre har vi ikke aflyst operationer i stor stil, men vi forventer, at vi vil aflyse flere operationer og ambulante kontroller i den kommende tid, siger koncerndirektør Anne Bukh.

- Der arbejder lige nu på nationalt plan på, at patienter får en ens behandling landet over. Som patient skal man møde op, hvis man har en tid. Hvis ens tid er aflyst, vil man blive kontaktet, fortæller Anne Bukh.

Ansatte sendes hjem

Regionsdirektør Christian Boel fortalte ved pressemødet, at det højeste alarmberedskab i Region Nordjylland er aktiveret. Han kom ind på, hvilke konsekvenser onsdagens udmelding fra regeringen har for personalet i Region Nordjylland.

- Vi varetager samfundskritiske opgaver, så derfor hjemsender vi ikke personale på vores sygehuse. En række administrative medarbejdere vil blive hjemsendt, siger Christian Boel.

Der er plads på sygehusene

Lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt fra Aalborg Universitetshospital oplyser, at der ændres strategi, så der ikke længere er hovedfokus på dem, der bliver smittet med coronavirus, men på dem, som bliver syge.

- For at vi kan løse opgaven bedst muligt, skal vi koncentere os om de patienter, der bliver alvorligt syge, siger Michael Braüner Schmidt.

- Der er plads til de patienter, som har behov for at blive indlagt på hospitalet. I vores pandemiafsnit har vi etableret 32 pladser og 17 intensive pladser. Derudover forsøger vi at skabe ekstra pladser på andre sygehuse, siger Michael Braüner Schmidt.

Skær ned på besøg

I forhold til besøg på sygehusene henstilles der til, at antallet holdes på et minimum.

- Så få besøg som muligt. Indskrænk besøg til den allernærmeste familie, selvom der er tale om glædelige begivenheder som eksempelvis en fødsel. Der henstiller vi til, at man venter med besøg, indtil den nyfødte er kommet hjem, siger Ulla Astman.

- I forhold til døende vil vi forsøge at udvise respekt til både den døende og de pårørende, så der vil vi forsøge at lave konkrete aftaler om besøg, siger Anne Bukh.

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

corona 1

Smitteudbrud på plejecenter i Støvring: 13 ud af 19 beboere ramt

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

Til forsiden

Til forsiden