LIGE NU:

Rekordmange nordjyder vaccineres i denne uge

Vaccinations-tempoet er skruet i vejret i Nordjylland, hvor nye målgrupper i denne uge får tilbud om at komme under nålen. Faktisk så bliver uge syv den uge, hvor hidtil flest nordjyder kommer til at modtage et vaccinestik.

"Nu kommer der et lille prik". 

Den sætning vil rekordmange nordjyder høre i denne uge, hvor Region Nordjylland er gået i gang med at vaccinere gruppe 5, de såkaldt særligt sårbare, som har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb i forbindelse med smitte med Covid-19. 

Cirka 10.000 nordjyder forventes vaccineret i ugens løb mod cirka 6000 i sidste uge, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelse onsdag. 

- Vi er stille og roligt begyndt at vaccinere i større skala, men det hele afhænger selvfølgelig af antallet af vaccinedoser. Vi er klar til at skalere yderligere op, siger Jan Nybo, der er overlæge og chef for Covid-19 test og vaccination i Region Nordjylland.

Nu bliver borgere på bosteder vaccineret

Der er også kommet gang i vaccination af borgere på regionale og kommunale bosteder. Eksempelvis fik fysisk og psykisk udviklingshæmmede borgere på det største regionale botilbud, Sødisbakke i Mariager, samt borgere på Aalborg Kommunes forsorgshjem, Svenstrupgård, søndag 14. februar tilbudt vaccination.

Vaccinationsindsatsen på bostederne foregår i et tæt samarbejde mellem regionen og almen praksis, hvor regionens ansatte gør vaccinerne klar til praksispersonalet, der vaccinerer.

- Derudover yder personalet på bostederne en stor hjælp i dette arbejde. Den model vil også blive benyttet på andre bosteder i samme stil, som vi med stor succes benyttede den på de kommunale plejehjem, fortæller Jan Nybo.

Snart kommer turen til gruppe 7

Der er også udsigt til, at Region Nordjylland efter uge syv stort set vil være færdige med at vaccinere yderligere to grupper med første vaccinestik. Det drejer sig om målgruppe 2 med borgere over 65 år, der både modtager hjælp til personlig pleje og praktisk hjælp, samt målgruppe 3 med borgere over 85 år.

- Det betyder ikke, at alle i målgruppen har fået første stik, da der altid være borgere, der af forskellige årsager fravælger vaccination eller venter til senere, forklarer Jan Nybo i pressemeddelelsen.

Han forventer, at man i næste uge kan begynde at invitere målgruppe 7, som er 80-85-årige, til vaccination.  

Borgerne modtager invitation i deres e-Boks eller pr. brev, hvis man ikke har e-Boks. Inviterede borgere kan se vaccinationssteder på www.vacciner.dk. 

Der er oprettet et vaccinationssted i hver af de nordjyske kommuner.

PH 080321 IN 19 Gratis udetræning i Frederikshavn Still

play Gang i kroppen efter nedlukning: Fitnesscenter tilbyder gratis træning under åben himmel

40_percent

play Nyd tirsdagen før vejret slår om

Emilie Kjær Hanefeldt Dinesen 2

play Corona-nedlukning får studerende til at føle sig ensomme

20210308-200043-L_14Mb

play AaB hentede første Superliga-sejr under ny træner: - Han kan være ude ad bagdøren om tre uger

PH 080321 IN 19 Gratis udetræning i Frederikshavn Still

play Gang i kroppen efter nedlukning: Fitnesscenter tilbyder gratis træning under åben himmel

40_percent

play Nyd tirsdagen før vejret slår om

Emilie Kjær Hanefeldt Dinesen 2

play Corona-nedlukning får studerende til at føle sig ensomme

Til forsiden

Til forsiden