LIGE NU:

Restriktioner gælder i yderligere tre uger

De nuværende corona-restriktioner vil være gældende frem til 7. februar.

De nuværende tiltag og restriktioner, som er indført for at bremse coronasmitten i Danmark, forlænges med tre uger. Det fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) onsdag aften på et pressemøde.

En forlængelse af de nuværende restriktioner betyder blandt andet, at de fleste liberale erhverv også efter den 17. januar skal holde lukket - herunder både butikker, storcentre, frisører, tatovører og så videre. Dagligvarebutikker og apoteker er stadig undtaget.

Samtidig skal børn i folkeskolen fra 0.-9. klasse fortsat blive hjemme og i stedet modtage fjernundervisning.

Der vil fortsat være et forsamlingsloft på fem personer.

Restriktionerne vil være gældende frem til 7. februar.

Frygt for spredning af britisk coronavariant

Stikprøver viser, at den britiske coronavariant B1.1.7 breder sig i Danmark og har bredt sig yderligere de seneste fire dage. Undersøgelser viser, at 3,6 procent af dem, der er testet positive, har den britiske variant.

- Den britiske virusmutation betyder, at man kan forvente flere indlæggelser, også selvom smittetallene falder lokalt. Det er derfor nødvendigt at forlænge de gældende restriktioner med tre uger, siger Magnus Heunicke (S).


Hjælpepakker forlænges

Hjælpepakker til lønmodtagere og virksomheder vil fortsætte som følge af at restriktionerne forlænges, skriver TV 2. Det fastslår fungerende finansminister Morten Bødskov (S).

- Der er bekymring blandt lønmodtagere, selvstændige, virksomheder og almindelige familier. Bekymringer for sygdommen og bekymringer for, om man har sit job og kan man forsøger sin familie.

Manglende omsætning og mistede medlemmer. Det er de tydelige konsekvenser for nogle af dem, der fortsat må holde lukket efter forlængelse af restriktionerne.