LIGE NU:

Se de nyeste tal: Så mange er smittet og testet i din kommune

Alle nordjyske kommuner er ramt af smitte med Covid-19, men der er forskel på, hvor hårdt de forskellige kommunerne er ramt.

Opdateret d. 7. maj

Her får du overblikket over, hvor mange smittede og testede der er i din kommune. 

 

Flest og færrest smittede

Aalborg Kommune har flest smittede. Det er samtidig den kommune med flest indbyggere. 

215.312 bor der i Nordjyllands største kommune. I den mindste bor der 1.806. Det er Læsø Kommune.

Læsø Kommune har færre end 10 tilfælde. Det præcise tal fremgår ikke af opgørelsen fra Statens Serum Institut og dermed ikke med i opgørelserne. 

Det har ikke været muligt at få en opgørelse over antallet af raskmeldte i de forskellige kommuner. 

-  Vi har desværre ikke på nuværende tidspunkt mulighed for at opgøre raskmeldte per kommune, skriver Statens Serum Institut i en mail til TV2 Nord. 

 

Per 100.000 indbyggere

Selvom Aalborg Kommune har flest tilfælde af smitte med Covid-19, er det langt fra den kommune med flest smittede per 100.000 indbyggere. 

Her ligger Vesthimmerlands Kommune i top med 135 smittede per 100.000 indbyggere. Frederikshavn Kommune har til sammenligning 25 smittede per 100.000 indbyggere. 

- Ved at beregne hvor mange COVID-19 tilfælde der er pr 100.000, er det muligt direkte at sammenligne kommuner med meget forskellige befolkningsstørrelser. Hvis du vil have tallet per 10.000, skal du dividere den kumulative incidens med 10, skriver Statens Serum Institut, der har lavet opgørelserne, i en mail til TV2 Nord.

 

 

Flest testede i Aalborg

- Alle, der har symptomer, skal testes. Det betyder helt konkret, at hvis du har tør hoste, feber, problemer med vejrtrækningen, så er rådet: Ring til din læge, så vil du blive visiteret så hurtigt som muligt. Det er den mest effektive måde, vi kan stoppe smittekæderne på, sagde Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde.

Her kan du se, hvor mange der indtil nu er blevet testet i de nordjyske kommuner, samt udviklingen siden den første kommunale opgørelse: